17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Girişimci adaylarına sertifika

Osmaniye’de düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini tamamlayan 75 girişimci adayı düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Osmaniye KOSGEB Hizmet Müdürlüğü ile Osmaniye Çalışma ve İş-Kur Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Adana Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri tamamlandı.

Osmaniye Belediyesinde verilen eğitimler boyunca yeni istihdam olanakları sağlamayı ve kendi işini kurmayı amaçlayan girişimcilere gerekli bilgiler aktarılırken, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere hibe ve kredi destekleri verilmesi de öngörülüyor.

Osmaniye Belediye Meclis Salonu’nda yapılan sertifika töreninde konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara, tüm kursiyerleri yeni iş fikirleri ile bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti. Kara, şöyle konuştu:

“Böylelikle, iş imkanı bulamayan vatandaşlarımız kendi işlerini kurarak ülke ekonomisinin çarkına dahil oluyorlar ve işletmelerinde de başka işsizleri istihdam ederek, işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlayacaklar. Bu eğitimi organize eden ABİGEM’i, destek veren KOSGEB ve İş-Kur Müdürlüğünü kutluyorum. Bu tip çalışmalarda Osmaniye Belediyesi olarak her zaman destek vermeye hazır olduğumuz bir kez daha buradan açıklıyorum. Belediye olarak Osmaniye’deki işsizliğe çözüm bulmak ve aranan elemanları bulabilmek için önümüzdeki süreçte İş İstihdam Ofisi kurmayı planlıyoruz. Bugün sertifika alan tüm kursiyerleri kutluyor, başarılı işlere imza atacaklarına inanıyorum.”

ABİGEM Müdürü Tolga Yanar ise belediye, KOSGEB ve İŞKUR ile koordine içerisinde yapılan bu çalışmanın örnek nitelikte olduğunu belirterek, “Bu etkinliğin Türkiye’ye örnek bir etkinlik olarak kayıtlara geçeceğine inanmaktayız. Bize destek veren kurumlarımız ile bu konuya büyük duyarlılık gösteren belediye meclis üyesi Selçuk Körlü’ye çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

İş-Kur İl Müdürü Hamiyet Özkaya’da İş-Kur olarak Osmaniye’deki işsizliği en alt seviyelere indirmek için çok sayıda istihdam garantili projelere imza attıklarını ifade etti. Konuşmaların ardından sertifika dağıtım töreni yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2012 Salı 17:28:20
Güncelleme :13 Mart 2012 Salı 17:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?