19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Görme engelliler için para ölçme cetveli

Altınokta Körler Derneği Osmaniye Şubesi tarafından dernek üyelerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Dernek binasındaki seminere Türkiye Körler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tatar, Altınokta Körler Derneği Genel Başkanı Suha Sağlam ile Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Seven katıldı.

Suha Sağlam, amaçlarının yurt genelinde bulunan 34 şubedeki üyelerinin dernek konusunda eğitilmesi ve Merkez Bankası'nın görme engelliler için hazırladığı Türk Lirası Şablonu'nu (Para Ölçme Cetveli) tanıtmak olduğunu söyledi. Sağlam, "Bu seminerlerimizde merkezi yönetim ile üyelerimizin kaynaşması sağlanmaktadır. Ayrıca görme özürlü vatandaşlarımızın sorunlarının tespiti ve çözüm yollarında da istişarelerde bulunuyoruz. Diğer yandan eğitim amaçlı olarak da Altı Nokta Körler Derneği'nin tarihi, ilke ve prensipleri, dernekçilik bilinci ve yönetim, Özürlüler Yasası konularını işliyoruz" dedi.

Ziyarette, yanlarında getirdikleri Merkez Bankası tarafından yaptırılan Türk Lirası Şablonu'nu tanıtan Hasan Tatar, "Biz buna Para Ölçer Cetveli diyoruz. Bununla görme engelli üyelerimiz artık yeni Türk Lirası'nı rahatça tanıyabilecek. Çünkü yeni kağıt ve madeni liralarımız belli orantıdaki ölçülerde yapıldı. Bu cetvel de bu orantılara göre ayarlandı. Yani yeni bir kağıt ya da madeni lirayı bu cetvelin içine yerleştiren görme engellimiz, paranın boyutunun bittiği yerdeki kabartma ile paranın değerini anlayabilecek. Cetvel, kağıt para ve madeni para için iki ayrı bölümden oluşmaktadır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Para Ölçme Cetveli üyelere dağıtıldı ve tatbiki olarak nasıl kullanılacağı anlatıldı. Altınokta Körler Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Necdet Yılmazer de katılımcılara verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 15:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?