17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Günde 20 kamyon atık üretiliyor

Osmaniye İl Çevre ve Orman Müdürü Halil Coşkun, Osmaniye’de günde 20 ton atık üretildiğini söyledi. Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü bahçesinde etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Vali İsa Küçük, Vali Yardımcısı Yüksel Ünal, AK Parti Milletvekili Şükrü Ünal, Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Kadirli Kaymakamı Sadettin Kalkan, Adana İl Çevre ve Orman Müdürü Nebi Erol Metin, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Coşkun, Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Celal Kaymak, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, Erzin Çevre Gönüllüleri Derneği üyeleri, izciler ve davetliler katıldı.

İzcilerin Ulusal Çevre Andı’nı okumasının ardından konuşma yapan İl Çevre ve Orman Müdürü Halil Coşkun, çevre kirliliğinin nedenleri hakkında bilgi vererek mevcut kirliliğin yüzde 50’sinin son 35 yılda meydana geldiğini söyledi.

Coşkun, kişilere düşen sorumlulukları da hatırlatarak çevre kirlenmesi konusunda bir an önce önlem alınmazsa yaşanabilir dünyanın kaybedileceğini vurguladı. Coşkun, "İnsanlar ortalama günde 1 kilo atık üretir. Yani Osmaniye’de günde 20 ton atık üretiliyor. Bu da 20 kamyon dolusu atık demektir" dedi.

Etkinliğe katılan davetlilere, Toprakkale Belediyesi tarafından kurulan yörük çadırında sıkma ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2005 Salı 16:34:41
Güncelleme :11 Haziran 2005 Cumartesi 19:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?