20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Hamamcılar müşterisizlikten dertli

Osmaniye'de işlerinin yüzde 95 azaldığını belirten hamam işletmecileri, evlerine ekmek götüremez hale geldiklerini söyledi.

Kadir Çavuş Sokağı'nda Doğruöz Hamamı'nı işleten Mehmet Doğruöz (43), son 3 yıldır yaşanan durgunluk sebebiyle müşteri bulamadıklarını belirterek, "Günde 2-3 kişi zor geliyor. Masrafımızı bile çıkartamıyoruz" dedi.

Osmaniye'de önceki yıllarda 5 tane hamamın olduğunu, o zamanlar bu hamamların müşteri izdihamı yüzünden dolup taştığını ifade eden Doğruöz, "Ancak her geçen gün artan geçim sıkıntısı ve vatandaşlarımızın ekonomik gücünün iyice düşmesi nedeniyle bu hamamların sayısı 2'ye düştü. Halbuki biz, tarihi hamamımızı büyük masraflar yaparak modern bir sosyal tesise dönüştürdük. Hamamımızda müzikli sauna, buhar odası, Türk hamamı, şok havuzu, soyunma kabini, geniş göbek taşı ve alttan ısıtmalı dinlenme salonumuzu hizmete sunduk. Ancak şimdi de müşteri bulamıyoruz. Masrafımızı da çıkaramayınca haliyle ister istemez strese giriyoruz" diye konuştu.

Eskiden 6 ayda bir ücret tarifesi belirlerken, artık 2-3 yılda bir rayiç almaya başladıklarını ve son bir yıldan beri de 10 YTL ücret aldıklarını belirten Doğruöz, işlerin yüzde 95 oranında azaldığını söyledi.

İşsizlik yüzünden evlerine ekmek götüremediklerini belirten tellaklar Ömer Canik, Ali Akdeniz, Hüseyin Yavaş ile keseci Ece Çevik ise, "Bir zamanlar hamama gelen vatandaşlar keselenmek için sıraya girerlerdi. Şimdi ise bırak kese olmayı, hamama gelen kalmadı" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 17:26:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?