19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Haruniye Termal Kaplıcası açıldı

HARUNİYE TERMAL KAPLICASI AÇILDI

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde, 250 dönüm alan içerisinde yer alan ve saniyede 25 litre şifalı su, 310 yatak ve günde 3 bin 542 kişiye hizmet verme kapasitesine sahip olan Haruniye Termal Kaplıcası, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah tarafından hizmete açıldı.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, açılışını yaptığı kaplıcayı bu hale getirmek için çok çalıştıklarını belirterek, "Birçok yenilikle adeta kaplıcayı baştan sona tekrar yaptık. Tabii ki bundan sonrası da önemli. Kaplıcanın tanıtımını yapıp, burayı artık bir turizm bölgesi yapacağız. Birçok hastalığa şifa dağıtan kaplıcamızın herkesin tarafından duyulmasını, bilinmesi sağlamalı. Yenilenen binaların, odaların ne kadar sağlıklı olduğunu halkımıza anlatmalı. Şuanda kaplıcamız 310 yatakla hizmet vermekte. Bu ilerleyen zamanlarda 500 yatak olacak. Oda sayımız ise 104. odalar; iki ve üç kişilik. Tüm odalar klimalı ve dolaplı” şeklinde konuştu.

Haruniye Kaplıcası, Banyo kürü olarak, kireçlenme, yumuşak doku romatizması, deri hastalıkları, romatizmalar, kronik bel ağrıları, inme, nevralajiler, ortopedik ameliyat ve kırıklar sonrası rehabilitasyonlarda; içme olarak ise mide ve bağırsakların fonksiyonel rahatsızlıklarına, kronik ve tekrarlayan ülserlere, şeker hastalığına, gut hastalıklarına, böbrek ve idrar yolu taşlarının önlenmesine, kadın hastalıklarına, mide-bağırsak, kalp ve kan dolaşımlarına, sinirsel rahatsızlıklara, karaciğer ve safra kesesine, beslenme bozukluklarına, taş kırma ve taş ameliyatları sonrası yaşanan kronik idrar yolu iltihaplanmalarına şifa dağıtıyor.

Haruniye Kaplıcası, inhalasyon kullanımı olarak da ödem giderici, antialerjik, astı bronşit, kronik bronşit ve alerjik üst solunum yolları rahatsızlıkları tedavisinde şifa veriyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2010 Salı 15:54:04
Güncelleme :11 Ağustos 2010 Çarşamba 19:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?