19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Hastalıklı 250 fidan ateşe verildi

Osmaniye Tarım İl Müdürlüğü, 250 adet şeftali fidanını hastalıklı olduğu gerekçesiyle imha etti. ekipler tarafından, Salı Pazarı’nda yapılan denetimlerde, nematod zararlısı ile bulaşık olduğu tespit edilen 250 adet şeftali fidanı yakılarak imha edildi.

Bitki Koruma Şube Müdürü A. Bülent Arı, "6968 Sayılı Zirai Mücadele ve Zirai Karantina Kanunu gereğince, resmi ve özel fidanlıklar ve fidan satış yerlerinin ruhsatlandırılması ve denetimi şube müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır. Bu hafta ekiplerimizce yapılan denetimlerde, taşıma ve satış sertifikası olmayan ve nematod zararlısı ile bulaşık olduğu tespit edilen 250 adet şeftali fidanı yakılarak imha edilmiştir" dedi.

Denetimlerin bundan sonra da devam edeceğini bildiren Arı, "Çiftçilerimizin sağlıklı fidanlarla bahçe kurmaları, fidan temini aşamasında hastalık ve zararlılarla bulaşık fidanları almamaları noktasında hassas bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her hafta Salı Pazarı’nda ekiplerimiz tarafından fidan satıcıları denetlenmekte olup, belgeleri eksik olan ve iç karantinaya tabi hastalık ve zararlı organizmalarla bulaşık olduğu tespit edilen fidanların satışına izin verilmemektedir. Bahçe kurmak isteyen çiftçilerimizin rast gele yerlerden fidan almamaları, eğer alacaklarsa mutlaka müdürlüğümüzle temas kurmaları menfaatlerine olacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 21:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?