19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Hastane bir ilke imza attı

Osmaniye Özel Yeni Hayat Hastanesi, bölgede bir ilke daha imza atarak lazer tedavisi ile bıçaksız ve kansız göz ameliyatı hizmetini başlattı.

Hastanenin Göz Polikliniği Doktoru Opr.Dr. Hüseyin Besen, hastaneye yeni alınan Dakrio Laser cihazı ile hastalarını bıçaksız ve kansız sağlığına kavuşturduklarını söyledi.

Dr. Besen, "Bu göz ameliyatları eskiden de yapılan ameliyattı. Bu hastalığa yakalanan hastalarımızın göz kanallarının kapanması neticesinde, göz yaşları dışarı akıyor ve iltihaplanmalara neden oluyor. Şimdi yeni aldığımız laser cihazı ile bıçaksız ve kansız bu tedavi yapılıyor. Hastalarımız artık hiçbir ağrı, sızı olmadan bu şikayetinden kurtuluyor" dedi.

Tedavinin KBB ekibi ile birlikte çalışarak gerçekleştirildiğini belirten Hüseyin Besen, "Eskiden bıçaklı ameliyat 1 saat kadar sürüyordu. Şimdi ise hiçbir kesme işlemi yapılmadan, ağrı ve sızı olmadan bu işlem 10 dakikada tamamlanıyor. Hastamız sağlığına kavuşuyor. Sadece belli kullanması gereken ilaçları kullanıyor" şeklinde konuştu.

Dakrio Laser cihazının Türkiye'de ilk olarak Acı Badem Hastanesi'nde kullanıldığını ve bu konu ile ilgili olarak Kocaeli Üniversitesi'nde konferans verildiğini ifade eden Besen, "Böyle bir cihazın ikinci olarak hastanemize kazandırılması hem Osmaniyemiz açısından hem de bölgemiz açısından gurur verici olmuştur. Bu cihaz sayesinde artık bölgemize hitap edeceğiz. Ayrıca Suriye'deki Halep Üniversitesi ile yapacağımız görüşmelerde, oradaki kalp ve göz hastalarının da tedavisinin hastanemizde yapılması için anlaşma yapacağız" diye konuştu.

Yeni cihazın tanımına Hastane Başhekimi Opr.Dr. Mustafa Zeren, KBB doktorları Halit İlkan ve Veli Açıkyörük ile ameliyat olan hastalar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 12:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?