19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Hastane çalışanlarının maaş isyanı

ÖZEL HASTANE ÇALIŞANLARI EYLEM YAPTI

Osmaniye'de iflas ettiği için kapanan Özel Çukurova Hastanesi çalışanları, 9 aydır maaşlarını alamadıklarını iddia ederek, hastane önünde eylem yaptı.

Hastane önünde toplanan çalışanlar, 9 aydır maaşlarını alamadıklarını ve bu konuda muhatap bulamadıklarını iddia ederek, kapısına kilit vurulan hastane önünde basın açıklaması yaptı. Hastane çalışanları, daha önce çalışan 103 personelin 9 aydır maaş alamadığını, alacaklarını tahsil edebilmek için hastane yönetimine dava açmak için avukata vekalet verdiklerini söylediler.

Bu arada hastanenin iflas ettiğini iddia eden hastane çalışanları, "Hastane eski yönetim döneminde iflas etti. Daha sonra hastanenin başka bir sağlık firmasına satışı yapıldı. Biz, 9 aydır maaş alamıyoruz. Alacağımızı ne eski, ne de yeni yönetim ödemiyor. TEDAŞ borçtan dolayı elektriğini kesti. İcra tarafından hastanedeki tıbbi malzemelerin tamamı alındı. Hastanenin kapısına da kilit vuruldu. Bunun üzerine biz de alacaklarımızı tahsil edebilmek için avukata vekalet verdik" dedi.

Hastanede çalışan doktorların da kentteki diğer özel hastanelerde işe başladığını belirten işçiler, sorunun çözümü konusunda kendilerine yardımcı olması için Sağlık Bakanlığı yetkililerine de çağrıda bulundular. Hastane çalışanları daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

ÖZEL HASTANE ÇALIŞANLARI EYLEM YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 13:20:05
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 13:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?