19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Hayatı hastalık pençesinde geçti

Osmaniye'de 38 yaşındaki böbrek hastası Meryem Selli, böbrek nakli olabilmek için hayırseverlerden yardım bekliyor.

10 çocuklu Mehmet-Gülbeyaz çiftinin kızları Meryem Selli (38), 7 yaşından beri tek böbreği ile yaşıyor. İlk rahatsızlığından itibaren sürekli tedavi gören Meryem Selli, "Şu anda yemek yiyemez oldum. Oldukça yoğun bir perhizim var. Ne yürüyebiliyorum ne de yatabiliyorum. Yeşil kartımız var ama böbrek nakli için gerekli olan paramız yok. Çocukluğumu ve genç kızlığımı doya doya yaşayamadım. Bıktım artık, ne olur kurtarın beni bu hastalıktan, yaşamak istiyorum" diyerek kendisine yardım eli uzatılmasını istedi.

Baba Mehmet Selli (65), eşi Gülbeyaz Selli'nin (62) de Hepatit hastalığı nedeniyle 6 aydır Adana Numune Hastanesi'nde tedavi gördüğünü ve tedavi masraflarının altından kalkamaz hale geldiğini belirterek, "Ben Bağ-Kur'dan emekli bir kişiyim. Elime sadece emekli parası geçiyor. Kızım uzun yıllardır tedavi görüyor. Küçük yaşta böbreğinin biri alınmıştı ve o günden beri tek böbreği ile yaşam mücadelesi veriyordu. Şu anda diğer böbreği de iflas etmiş durumda. Doktorlar bir an önce böbrek naklinin yapılması gerektiğini söylediler. Ancak ne böbrek nakli yaptıracak paramız ne de gücümüz var. Bir an önce kızıma yardım elinin uzanmasını istiyorum. Onu bu halde görmek, gözlerimizin önünde her geçen gün erimesi bizleri de öldürüyor. Çaresiziz, bize yardım edin" dedi.

Hepatit hastası olan anne Gülbeyaz Selli ise, "Ben yaşımı yaşadım. Hiç olmazsa kızımı kurtarsınlar yeter" diyerek gözyaşı döktü.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 12:20:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?