17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Haydi eğitim için el ele

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, 'Herkesin eğitim için yapabileceği bir şey vardır' sözünden yola çıkarak veli, öğretmen ve okul yönetimi işbirliğini tam olarak sağlamanın, eğitim-öğretimde başarının en önemli hazırlayıcısı olduğunu söyledi.

Vali Cerrah, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlaması dolayısıyla Salih Bahçeli İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, eğitimin, üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan, uğraş dolu bir süreç olduğunu belirtti. Cerrah, "Bu noktada insan olma, millet olma davası olarak benimsediğimiz ilköğretim süreci Atatürk'ün bize gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşmada ülkemizin temelidir. Bu temel, eğitimin ilk ve en önemli basamağıdır. Ne kadar sağlam atılırsa o kadar güvenilir ve o kadar ümit vaat eder olacaktır. Bu nedenle öğrencilerimizin daha çok çalışması, bilgiyi sorgulamaları, öğretmenlerimizin de bilgiyi aktaran değil, bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olmaları, velilerimizin ise her alanda evlatlarına verdiği desteklerle aslında 21. Yüzyıl Türkiye'sini desteklediklerinin idrakinde olmaları gerekmektedir" dedi.

21. Yüzyılın en büyük gücün tartışmasız bilgi olduğunu ifade eden Cerrah, şöyle devam etti: "Bilgiye ulaşmak için özellikle son yıllarda ülkemizde eğitim ve öğretiminin her alanında reform çalışmaları yapılmakta, birçok eğitim projesi hızla uygulamaya konulmaktadır. Özellikle engelli vatandaşlarımızın eğitimi için Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Hayrunissa Gül hanımefendinin himayelerinde başlatılan 'Eğitim her engeli aşar' kampanyası ve ülkemizde okuma yazma bilmeyen anne ile okula gönderilmeyen kız çocuğu kalmaması için Başbakanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendi tarafından başlatılan 'Haydi Ana-kız okula' projesi ile on binlerce insanımızın yeniden eğitimle buluşarak topluma kazandırılması sağlanmıştır. Bu noktadan hareketle günümüz Türkiye'sinde en üst düzeyde bir eğitim seferberliğinin başladığını söyleyebiliriz. Bu ve diğer projeler, Türkiye Cumhuriyeti'nin hedeflerine ulaşması için atılmış büyük adımlardır. Bu hedefe ulaşabilmek için hepimizin sorumlulukları ve yapacakları vardır."

Toplumun eğitime katılımını arttırmada, öğretimde farkındalık oluşturmada, herkese büyük sorumluluk düştüğünü söyleyen Cerrah, "'Herkesin eğitim için yapabileceği bir şey vardır' sözünden yola çıkarak veli, öğretmen ve okul yönetimi işbirliğini tam olarak sağlamak, eğitim-öğretimde başarının en önemli hazırlayıcısıdır" dedi.

Vali Cerrah, daha sonra beraberinde Garnizon Komutanı Kurmay Albay Davut Şahin, Belediye Başkanı Kadir Kara, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ve Milli Eğitim Müdürü Ali Said Çalışkan ile birlikte okulu gezdi.

Okulda incelemelerde bulunan Vali Cerrah, tuvaletler kısmında inceleme yaparken kız öğrencilerin tuvaletine girdi. Cerrah, çıkışta fotoğraf çeken basın mensuplarına; "Hemen yanlış anlamayın. Yanlışlıkla girmedik. İncelemede bulunmak için girdik. Bunu da hemen ters anlamayın" şeklinde takıldı.

Cerrah, bu hafta sadece birinci sınıflara açık olan okulda minik öğrencileri ziyaret etti ve onlara ders kitaplarını verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2009 Pazartesi 22:55:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?