17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Her çocuğa bir zeytin fidanı

OSMANİYE'DE

Okul bahçesinde yapılan törende konuşan Ziraat Mühendisi Melek Gür, "Anadolu'da eskiden beri süregelen bir gelenek vardır. Bir çocuk doğduğunda onun adına bir fidan dikilir ve onunla birlikte büyürdü. Hem bu geleneği yaşatmak, hem de çocuklarımıza ağaç sevgisini aşılamak için böyle bir proje gerçekleştirdik. Bugün burada her çocuğumuza bir zeytin fidanı vereceğiz. O fidanın dikilip büyütülmesinden bu çocuklarımız sorumlu olacaklar. Hem sorumluluk duyguları gelişecek, hem de kendilerine ait bir ağacın olması onlara bir mutluluk kaynağı olacaktır. Ben özellikle zeytin fidanını seçtim. Çünkü hem ekonomik değeri olan bir tür, hem de yaz kış yeşil kalıyor. Ayrıca bu bölgedeki tarla tarımından iyi verim alınamayan alanlarda zeytinciliğe yönelinmesi için bir başlangıç niteliği oluşturacağını düşünüyorum. Umarım bu sevimli miniklerimizin dikeceği fidanlarla yöredeki zeytin yetiştiriciliğine yeni bir boyut kazandırmış oluruz" dedi.

Konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdür Vekili Musa Şahin ilk fidanı verirken, "Bu fidana kendi adını ver. O da seninle birlikte büyüsün, ona iyi bak" şeklinde konuştu.

Daha sonra diğer konuklar da çocuklara sırayla fidanlarını verdiler. Fidan dağıtımı sonrası öğrenciler fidanlarını aldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 15:44:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?