19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Hiperbarik oksijen hayat kurtaracak

Osmaniye Özel Yeni Hayat Hastanesi Başhekimi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Murat Saylık, hiperbarik oksijen tedavisinin özellikle diyabet hastaları ve vurgun yiyen dalgıçlar için hayat kurtarıcı olduğunu söyledi.

Op. Dr. Saylık, yaptığı açıklamada, hastanelerine 9 ay önce kurdukları ve 100 bin Euro'ya malolan Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi'nde özellikle diyabet hastaları ve vurgun yiyen dalgıçların tedavilerinin yapıldığını belirterek, hiberbarik oksijen tedavisinin eksikliği nedeniyle bir çok kişinin hayatlarını kaybettiklerini kaydetti.

Her ilde olması gereken ünitenin şimdilik İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve Osmaniye'de bulunduğunu söyleyen Saylık, "Bu tedavi sisteminin eksikliği yüzünden bir çok insanımız hayatını kaybediyor. Özellikle şeker (diyabet) hastalarında ayak, parmak gibi organlar kesilmek zorunda kalıyor. Hiperbarik oksijen tedavisi sayesinde bir çok hastamız ayağı ya da parmakları kesilmekten kurtuluyor. Biz bir öncelik yaptık ve kurduğumuz hastanemizde bu hizmeti vermeye başladık" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 12:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
barcın akkoca IP: 85.100.247.xxx Tarih : 26.07.2008 10:36:39

Ruhsatsız ve kaçak çalışan,basınç odası operatörü olmayan,Sualtı hekimliği ve hiperbarik tıp uzm.doktoru olmayan bir kliniğin haber