17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Hırsızlar yaylayı susuz bıraktı

Osmaniye'nin Zorkun Yaylası'nda, su deposunun dinamosu ve elektrik kablolarını çalan hırsızlar, yayla sakinlerini susuz bıraktı.

Amanos Dağları'nda bulunan 1600 rakımlı Zorkun Yaylası'nın Bahratın Gözü mevkisindeki ana su deposuna gece kapısını kırarak giren kişi ya da kişiler, depodaki ana motoru ve elektrik panosunu tahrip ederek, bir dinamoyu da çaldı. Ayrıca, depoya TEDAŞ'ın ana trafosundan gelen elektrik kablosu da kesilerek çalındı.

Zorkun Yaylası Güzelleştirme Derneği Başkanı Abdulkerim Gürbüz, hırsızların su deposunda 4 bin YTL'lik zarara yol açtığını belirterek, "Bu durumda yayla sakinlerine su veremiyoruz. Son derece üzgünüz. Mübarek Ramazan ayında bunu yapanlar insan olamazlar" dedi.

Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar da, hırsızlığı yapanları "Hizmet düşmanı vatan hainleri" olarak nitelendirerek, "Biz, mücavir alana aldığımız Zorkun Yaylası'nı kış turizmine açmaya çalışırken, yapılan bu çirkin olayı ve faillerini şiddetle kınıyoruz. Ana su deposundaki tahribatı bir an önce tamir edip, yaylaya yeniden su vereceğiz. Bizi bu tür çirkin olaylar asla yıldıramaz ve hizmet aşkımızı engelleyemez" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 18:12:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?