18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Hükümet Konağı için yeni ihale

Osmaniye'de, yapımı süren Hükümet Konağı'nın kalan bölümü için yeniden ihale yapıldı. 

3 ayrı bölümden oluşan Hükümet Konağı'nın defterdarlık ve adliye bölümü tamamlanarak hizmete girerken, Valilik ve bağlı birimlerin yerleşeceği bölümün yapımı sürüyor. 2001 yılında başlayan inşaatın kalan bölümü için yeniden ihale yapıldığını ve inşaatın tüm hızıyla devam ettiğini belirten Vali Zübeyir Kemelek, "Kamu hizmetlerinin vatandaşa daha etkin ve kolay bir şekilde sunulabilmesi, kamu kurumlarının uygun bir çalışma ortamına kavuşabilmesi için yapımı devam eden Hükümet Konağı'nın, 2007 yılında bitirilmesi planlanıyor. İnşaatı devam eden Hükümet Konağı'nda, adliye ve defterdarlık bölümleri bitirilerek faaliyete geçti. 

Toplam 44 bin 500 metre kare kullanım alanına sahip proje tamamen bittiğinde; Valilik, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Müftülük, Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü, Çevre ve Orman Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Vatandaşlık ve Nüfus Müdürlüğü, Sivil Savunma Müdürlüğü ile Valilik'e bağlı Mahalli İdareler Müdürlüğü, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü, İl İdare Kurulu Müdürlüğü ve bağlı diğer birim müdürlükleri hizmete girecek" dedi. 

İkmal ihalesi 30 Ekim 2006 tarihinde yapılan Hükümet Konağı inşaatında yüzde 65 fiziki gerçekleşme sağlandığını kaydeden Kemelek, "Proje tutarı 19 milyon 13 bin YTL olan Hükümet Konağı inşaatının 2006 yılı ödeneği 1 milyon 905 bin YTL'dir. Projenin 2007 yılında tamamlanması için 2008 yılı ödeneğinin 2007 yılına aktarılması için çalışmalar yapılıyor. 2008 yılı ödeneğinin 2007 yılına aktarılması durumunda işin tamamının 2007 yılında tamamlanması ve Hükümet Konağı'nın hizmete açılması planlanıyor" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2006 Perşembe 12:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?