20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

İHL mezunları toplantıda buluştu

Önder İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Onursal Baştanı İbrahim Solmaz, örgün eğitimin içerisinde mutlaka Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin acilen yer bulması gerektiğini söyledi.

Merkezi İstanbul'da bulunan Önder İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından her yıl bir ilde yapılan Doğu Akdeniz Bölge Toplantısı Osmaniye'de yapıldı.

ENSAR Eğitim Yardımlaşma ve Dostluk Derneği ile Osmaniye İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği organizasyonuyla İmam Hatip Lisesi salonunda gerçekleştirilen toplantıya çeşitli illerden katılım oldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Osmaniye Ensar Derneği Başkanı Esat Çetin, "Kalbinde İHL şuuru ve sevgisi olan herkesi biz İHL'li kabul ediyoruz. Bize verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca bu kutlu kurumlara hizmet etmekten de büyük onur duymaktayım" dedi.

Katılımcılara ve toplantıya ev sahipliği yapanlara teşekkür eden Önder Onursal Başkanı İbrahim Solmaz, İmam Hatiplilerle ilgilenmenin basit bir hadise olmadığını ifade ederek, Türk tarihinin, medeniyetinin, inancının, örfünün tezahürünün bu okullarda olduğunu belirtti.

Anadolu insanının kendisini İmam Hatip Okullarında bulduğunu söyleyen Solmaz, "Arzu ediyoruz ki bütün okullarda insanımız kendisini bulsun. Fakat bu mümkün olmadığı için insanımız İHL'lerine sahip çıkmanın azami gayreti içerisinde oluyor.
Diğer yandan toplumun her geçen gün ahlak ve maneviyat çöküntüsü yaşadığı gerçeği göz önüne alınarak, bugünkü örgün eğitimin içerisinde mutlaka Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin acilen yer bulması gerekiyor" diye konuştu.

Toplantıya, Önder Onursal Başkanı İbrahim Solmaz, Doğu Akdeniz Bölge Sorumlusu Hüseyin Dağdeviren, Önder Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Kırklareli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hüseyin Korkut, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Ömer Ceylan, Osmaniye Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Bayram Kaymak ve M. Nuri Mingan, Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Veli Aba, İHL Müdürü Hasan Gün, Osmaniye Memur-Sen İl Başkanı Mücahit Çelik, Ensar Derneği Başkanı Esat Çetin, İHL Mezunları Denek
Başkanı Mehmet Çetinkaya ile İHL Okul Aile Birliği Başkanı Ali Onur ve çok sayıda illerin dernek temsilcileri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 12:35:26
Güncelleme :15 Haziran 2009 Pazartesi 12:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?