17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

İhlas Camii yeniden

Osmaniye’de, ihtiyaca cevap veremediği için yıkılan İhlas Camii’nin temeli törenle atıldı.

Rahime Hatun Mahallesi Ş. Mehmet Eroğlu Caddesi’nde bulunan ve daha önce yıkılan İhlas Camii’nin temel atma törenine Belediye Başkan Vekili Hasan Başarır, İl Müftü Vekili Fırat Kahraman, Kadirli Müftüsü Ali Canbolat, MHP İl Başkanı Yener Tuncer ve Merkez İlçe Başkanı Münir Gürel, AK Parti Merkez İlçe Başkanı İbrahim Düzgün ile çok sayıda Osmaniyeli katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunarak başlanan temel atma töreninde konuşan İl Müftü Vekili Fırat Kahraman, "Osmaniyemiz’in en merkezi bölgesinde ihtiyaca cevap veremez hale gelen eski cami yıkılmış, yerine modern ve daha geniş cemaat kapasiteli bir cami yapımı planlanmıştır. 1 yıldan beri devam eden proje çalışmaları tamamlanmış ve bugün temel atma safhasına gelmiştir. İnşallah en kısa zamanda da ibadete açılacaktır" dedi.

Caminin yapımı için Osmaniyeliler’den yardım beklediklerini açıklayan Kahraman, "Cami yaptırmak veya yardımda bulunmak çok sevaptır. Ayrıca bu insanlarımızın amel defterleri Kıyamet Günü’ne kadar açık kalır ve yapılan dualar sevap olarak bu defterlerine işlenir" diye konuştu.

İhlas Camii İmamı Hacı Aslan Demir ise şunları söyledi:

"430 metre karelik alanda yapımına başlanan yeni camimiz, bodrum katla birlikte bin 500 kişilik olacaktır. Camimizin bodrum katında konferans ve toplantı salonu bulunacak, birinci kata ise 8 adet dükkan yapılacak. Dükkanların üstü de cami olacak. Ayrıca bay ve bayanlar için ayrı tuvalet ve abdest alma yerleri yapılacak. 1.5 aya kadar da camimizin bodrum katında ibadete başlamayı hedefliyoruz."

Konuşmaların ardından kurban kesildi ve dua edildi. Caminin temeline ilk harcı Fırat Kahraman attı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 11:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?