18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

İLSANDER'den öğrencilere yardım

Osmaniye'de, İlim Sanat ve Kültür Derneği (İLSANDER) tarafından ihtiyaç sahibi 400 öğrenciye okul çantası ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Büyükleriyle beraber derneğin Karataş İşhanı'ndaki bürosuna gelen ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri, birbirinden güzel çantaları seçerek aldı. İLSANDER Başkanı Süleyman Dağ, amaçlarının bu kutsal günlerde ihtiyaç sahibi çocukların sevinmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Önceliği yetim ve öksüz çocuklarına verdiklerini, geriye kalan çanta ve kırtasiye malzemelerini de diğer ihtiyaç sahibi öğrencilere vereceklerini belirten Dağ, "Geçtiğimiz yıl kıyafet dağıtmıştık. Ancak burada bazı sorunlar yaşadık. Elbiseleri alanlar kendilerine uymadığını söyledi. Biz de bu yıl çanta ve değişik kırtasiye malzemeleri dağıtmayı uygun gördük. Ayrıca, öğrenciler gelip kendileri beğenip alıyorlar. Böylece beğenmedim sorunu da ortadan kalkıyor" dedi.

Dernek olarak eğitim-öğretim yılı öncesi bazı hayırseverlerle görüştüklerini ifade eden Dağ, "Sağolsunlar, bizlere destek oldular. Bu arada bazı firmalar da bu konuda bize destek verdiler. Böylece daha önceden yaptığımız yardımlarda belirlediğimiz vatandaşlarımız başta olmak üzere ihtiyaç sahibi öğrencilerimize okul çantası ve defter, kalem, silgi, açacak, boya kalemi gibi kırtasiye malzemelerini veriyoruz. Hem Ramazan ayının rahmeti ve hem de hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile okul öncesi bu öğrencilerimizi sevindirmiş olduk" şeklinde konuştu.
Dernek Başkanı Dağ, bu yıl ayrıca İnsani Yardım Vakfı'nın gönderdiği bisküvi kutularından da bu öğrencilere birer adet verdiklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 14:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?