19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Kaçak sigara ele geçirildi

OSMANİYE'DE KAÇAK SİGARA OPERASYONU

Osmaniye'de güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonda iki ayrı araçta 14 bin 440 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin istihbarat çalışmaları neticesinde, doğu ve güneydoğu illerinden temin edilen kaçak sigaraların, araçlar ile batı illerinde pazarlanmak üzere Osmaniye güzergahını kullanılacağı bilgisine ulaştı. Gerekli önlemleri alan polis, sabah saat 08.00 sıralarında T.A.G. otoban yolu üzerinde Gaziantep istikametinden Adana istikametine seyir halinde olan gri renkli bir aracı durdurarak arama

yaptı. Araçta yapılan incelemede, arka koltuk ve bagaj içerisinde karton koliler içerisinde yüklü miktarda kaçak sigaranın olduğu belirlendi. Yine aynı gün T.A.G. otoban yolu üzerinde saat 09.00 sıralarında beyaz renkli bir otomobilde yapılan aramada da arka koltuk üzerinde üzeri bezle örtülü yüklü miktarda kaçak sigara ele geçirildi.

Her iki araçta toplam 14 bin 440 paket değişik markalarda kaçak sigara ele geçirildi.

Ele geçirilen kaçak sigaranın gümrüklendirilmiş değerinin ise yaklaşık 73 bin TL olduğu bildirildi Olayla ilgili gözaltına alınan 2 zanlıdan birinin kaçakçılık suçundan kaydının olduğu ortaya çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2011 Salı 11:27:04
Güncelleme :12 Temmuz 2011 Salı 17:34:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?