17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Kaçakçılar sınır tanımıyor

KAÇAKÇILAR SINIR TANIMIYOR

Osmaniye'de düzenlenen iki ayrı operasyonda, bir silobas aracının tank içerisindeki gizli bölmesinde 29 bin paket kaçak sigara, bir kamyonda da 9 ton kaçak çay ele geçirildi.

Osmaniye İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri, kaçakçılık olaylarına yönelik operasyonda, TAG Otoyolu'nda Gaziantep'ten Adana yönüne giden iki çimento silobas aracını şüphe üzerine durdurdu. Görüşülen araç şoförlerinin tavırlarından şüphelenen ekipler, silobas aracını detaylı incelemeye aldı. Yapılan incelemede, her iki aracın silobas tanklarındaki dış yüzey orijinalliklerini muhafaza etmediği ve sonradan yapıldığı değerlendirilen kaynak izleri tespit

edildi. Silobas tank kapaklarının açılarak içerisinin kontrol edilmesiyle zula tabir edilen bölmelere rastlanıldı. Her iki silobas aracının gizli bölmelerinde yapılan aramada 29 bin paket çeşitli markalarda gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Osmaniye İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro ekiplerinin aynı gün Kuzey Çevre Yolu üzerinden şehir merkezine doğru seyir halindeyken durdurup arama yaptığı kamyonda, üzeri brandayla kaplı toplam 440 çuval içerisine konulmuş 9 ton gümrük kaçağı dökme çay ele geçirildi.

Operasyonlarda ele geçirilen ve piyasa değeri 300 bin TL olan gümrük kaçağı sigara ve çay naklinde kullanılan her üç araca el konuldu.

Olaylarla ilgili yakalanan 4 şüphelinin, gümrük kaçakçılığı suçu başta olmak üzere hırsızlık, kasten adam yaralama ile resmi belgede sahtecilik gibi suçlarından toplam 13 suç kaydı olduğu belirlendi.

Dört şahıs hakkında, 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan yasal işlem yapıldığı bildirildi.

KAÇAKÇILAR SINIR TANIMIYOR
KAÇAKÇILAR SINIR TANIMIYOR
KAÇAKÇILAR SINIR TANIMIYOR
KAÇAKÇILAR SINIR TANIMIYOR
KAÇAKÇILAR SINIR TANIMIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2011 Pazar 11:44:03
Güncelleme :20 Şubat 2011 Pazar 18:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?