18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Kaçakçılara büyük darbe

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tarafından kaçak sigara ticareti yapan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda, çok sayıda kaçak sigara ve viski ile uyarıcı hap ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince gümrük kaçağı sigara ticareti yapan şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik olarak yapılan çalışmalarda; A.Y. ve K.Y. isimli şahıslar tarafından otomobil ile gümrük kaçağı sigara getirileceği ve Osmaniye'de piyasaya sürüleceği bilgisine ulaşıldı. İstihbarat çalışması sonucu belirlenen otomobili Osmaniye'ye giriş yaparken durduran polis ekipleri, araç sürücüsü A.Y. ile yanındaki K.Y.'yi gözaltına aldı.

Şahısların yapılan  tetkikinde, "hırsızlık ve kaçakçılığın men ve takibine dair kanuna muhalefet" gibi suçlardan 8 kayıtlarının olduğu anlaşıldı. Bu arada otomobilde yapılan aramada; çeşitli markalarda 297 karton gümrük kaçağı sigara, 20 şişe kaçak viski ile 100 adet cinsel uyarıcı hap ele geçirildi. Olayda kullanılan otomobile el konulurken, yakalanan şahıslar hakkında, "5607 sayılı kanuna muhalefet" suçundan yasal işlem yapıldı.

Yapılan açıklamada, "Osmaniye halkının huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" denildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2010 Cumartesi 14:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?