20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Kaçakçılara geçit yok

OSMANİYE'DE KAÇAK SİGARA OPERASYONU

Osmaniye'de düzenlenen operasyonda piyasa değeri 1 milyon 100 bin TL olan 235 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği son yılların en büyük kaçak sigara operasyonunu gerçekleştirdi. Gümrük kaçağı sigaraların yurda sokulmasında son günlerde yaşanan artış karşısında harekete geçen Osmaniye polisi, özellikle doğu ve güneydoğu illerinden temin edilen sigaraların Türkiye'nin batısında piyasaya sürüleceği ve Osmaniye güzergahının kullanılacağı bilgisine ulaştı.

Alınan istihbaratın ardından geçiş noktalarını kontrol altına alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 3 kasım günü Gaziantep'ten Adana istikametine giden, üzerinde lojistik firması ismi bulunan TIR'ı durdurdu. Bu sırada Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de ilçe sınırları içerisindeki bir minibüsten şüphelendi. 3 araçta yapılan aramada metal külçe yükünün yanında piyasa değeri 1 milyon 100 bin TL tutarındaki 235 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alınırken, siyah poşet, çuval ve karton koli içerisine gizlenmiş sigaraların 1 kasımda Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi.

OSMANİYE'DE KAÇAK SİGARA OPERASYONU
OSMANİYE'DE KAÇAK SİGARA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2010 Cuma 15:33:05
Güncelleme :6 Kasım 2010 Cumartesi 16:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?