18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Kadın çiftçiler yarıştı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 81 ilde düzenlediği Kadın Çiftçiler Yarışıyor yarışmasının bölge yarışması Osmaniye’de yapıldı. Yarışmanın birincisi Adana ilinin temsilcisi oldu.

Kadın Çiftçiler Bölge ve Proje Yarışması’nın bölge finali Osmaniye’de 9 ilin katılımı ile yapıldı. Yarışmaya Osmaniye’nin yanı sıra Kayseri, Niğde, Kahramanmaraş, Adana, Mersin, Hatay, Kilis ve Gaziantep illerinde birinci olan Kadın Çiftçiler katıldı.

Cebelibereket Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışma öncesi yarışmacılara başarılar dileyen Vali Celalettin Cerrah, “Osmaniye ili halkı ile birlikte daha güçlü ve gelişmiş bir yaşam merkezi olma yolunda emin adımlar atan, kültürlerin, medeniyetlerin ve yolların kavşak noktasında olan çok önemli bir yerleşim yeridir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayalı olan ilimiz; turizm, sanayi ve ticaret alanında her geçen gün önemini artırmaktadır. İlimizde toprakların ve iklimin müsait olması sebebiyle 12 ay boyunca tarım yapılabilmesi, zengin bir ürün yelpazesi oluşmasını sağlamaktadır. Osmaniye’nin adı ile özdeşleşen en gözde ürünümüz olan yer fıstığını bir sanayi ürünü haline getirmek, katkı payı oluşturmak ve pazar payını arttırmak adına son yıllarda çok iyi adımlar atılmıştır. Diğer yandan Zeytincilikte de genişleyen ekim alanlarımıza paralel olarak profesyonel bir yaklaşımla Zeytin Organize Sanayi Bölgesi’ni kurarak, değerlendirme ve marka ürünler şeklinde pazarlama yolunda sivil toplum örgütleri, kamu kurumları ve vatandaşlarımız hep birlikte çalışmaktadır” dedi.

Vali Cerrah, böyle bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktan da memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından yarışmaya katılan yarışmacıların ve illerinin tanıtımı yapıldı. Halim Uzman (Kahramanmaraş), Birsen Ergün ve Sevcan Serkan’dan oluşan jüri heyetinin gözetiminde yapılan yarışmada 15 soru yöneltildi.
15 soru sonunda Adana ilinin temsilcisi Tuğba Çokur birinci oldu. Mersin ili temsilcisi Zeliha Şahin ile Niğde ilinin temsilcisi Gülşen Güngören aynı puanı alınca iki yarışmacı arasında Altın Soru ile yarışma yapıldı. Güngören’in dördüncü soruya verdiği cevap jüri heyeti tarafından kabul edilmeyince Mersin ilinin temsilcisi Zeliha Şahin ikinci, Niğde ilinin temsilcisi Gülşen Güngören ise üçüncü oldu.

Yarışma sonunda Vali Cerrah tarafından birinciye 3 bin lira, ikinciye 2 bin lira, üçüncüye bin lira para ödülü ve çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm yarışmacılara katılım plaketi verildi. Yarışmada birinci olan Tuğba Çokur’un, Çanakkale ilinde yapılacak Türkiye birinciliğine katılacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2012 Perşembe 13:10:19
Güncelleme :19 Nisan 2012 Perşembe 13:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?