17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Kadirli'de tarım arazileri su altında!


Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde baraj kapaklarının açılması nedeniyle 3 köyde tarım arazilerini su bastı.

Sumbas Kaymakamı ve Kadirli Kaymakam Vekili Orhan Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmaniye'nin Sumbas ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve sulama amaçlı kullanılan Mehmetli Barajı'nda doluluk oranının yüzde 100 olduğunu, barajdan Kesiksuyu ve Sumbas çaylarına birkaç gün önce tahliyeye başlandığı ve köylülerin uyarılarak tedbir almalarının istendiğini bildirdi.

Aktürk, bırakılan su nedeniyle Kadirli'ye bağlı Hardallık, Aydınlar ve Çaygeçit köylerindeki tarım arazilerinin sular altında kaldığını, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerince suyun çekilmesiyle birlikte hasar tespit çalışmalarına başlanacağını, sular altında kalan yerlerde DSİ makinelerinin çalışmalarını sürdürdüğünü ve herhangi bir can kaybının yaşanmadığını kaydetti.

Hardallık köyü Muhtarı Yusuf Kalay ise çaresizlik içerisinde tarlalarının su basmasını izlediklerini belirterek, daha önce de 2 defa baraj kapaklarının açılması sonrası tarım alanlarının sular altında kaldığını, yetkililerin bu konuda bir çözüm bulmasını beklediklerini kaydetti.

Aydınlar köyü Muhtarı Ekrem Onat da Hardallık, Çaygeçit ve Aydınlar köylerinde ortalama 5 bin dönüm tarım arazisinin su altında kaldığını söyledi.

AA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 17:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?