19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

KAGİAD'dan iş garantili kurs

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde İş-Kur destekli, iş garantili Bilgisayarlı Muhasebe ve Yönetici Asistanlığı kursu açıldı.

Kadirli Genç İş Adamları Derneği (KAGİAD), İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan kursun açılışı Kadirli Genç İş Adamlar Derneği dernek binasında yapıldı.

Açılışta konuşan KAGİAD Başkanı Akkaya, “KAGİAD olarak açtığımız kurslardan sonra halkımızdan gelen talep şimdide Bilgisayarlı Muhasebe ve Yönetici Asistanlığı kurslarının açılışını birlikte yapmanın sevincini yaşıyoruz. Bilgisayarlı muhasebe ve yönetici asistanlığı kurslarımızda toplam 40 öğrenci bulunuyor. Kursu bitiren kursiyerlerime tarafımızdan iş garantisi vermekteyiz. Yüzde 50 iş garantisi ile 40 kursiyerimize 3 aylık zaman içerisinde hafta içi 8 saat olmak üzere kurs verilecektir. Bizlerden desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim” dedi.

İlçe Kaymakamı A. Rauf Ulusoy ise ilçedeki işsiz vatandaşlara yönelik mesleki kursların artırılmasının gerektiğini ve KAGİAD'ın büyük bir adım attığını söyledi.

Kadirli’de kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını söyleyen Belediye Başkanı Ömer Tarhan da konuşmasında, “KAGİAD’ı çalışmalarından dolayı kutluyorum. İlçemizde maalesef her alanda kalifiye eleman bulma sıkıntısı var. Belediye olarak biz KAGİAD, Halk Eğitim Merkezi ile birlikte çalışmaya her zaman hazırız” dedi.

Açılışa katılanlar daha sonra Halk Eğitim Merkezine geçerek kursiyerleri ziyaret ettiler. Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda TUSKON tanıtım filminin izlenmesinden sonra KAGİAD’ın açtığı ilk kursta işe yerleşen öğrencilere kurs bitirme belgesi verildi.

Açılışa, AK Parti Osmaniye Milletvekili İbrahim Mete Doğruer, Osmaniye İş-Kur Müdiresi Hamiyet Özkaya, Milli Eğitim Müdürü Kasım Taşkın ile dernek üyeleri de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 17:06:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?