17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

KAMOK'tan kask kampanyasına destek

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tarafından motosiklet sürücülerinin kask kullanmalarını yaygınlaştırmak amacıyla başlattığı kampanyaya, Kadirli Motosiklet Kulübü'nden (KAMOK) destek geldi.

Motosikletleri ile Osmaniye'ye gelen kulüp üyeleri, şehir içinde tur attıktan sonra Emniyet Müdürü Halil Yılmaz'ı ziyaret etti.

KAMOK üyelerini kabul eden Yılmaz, Osmaniye'de kayıtlı motorlu araçların yüzde 33'ü olarak 31 bin 222 adet motosiklet bulunduğunu belirterek, "Tabi motosiklet kullanımı sizin gibiler için zevk, bazı insanlarımız için de zorunluluk. Ancak bu zorunluluğun hiçbir şekilde kendi can güvenliğimizden daha önemli olmadığını düşünüyorum. Kask kullanımı çok pahalı bir şey de değil. Yani bunu kullanmamanın bir tek mazereti olabilir, o da ihmal" dedi.

Kask takma alışkanlığı olmadığı için motosiklet, mobilet ve bisiklet kullanımında meydana gelen kazaların faturasının ağır olduğunu ifade eden Yılmaz, kask takmayı, ceza yazarak değil de özendirerek yaygınlaştırmak amacıyla kampanya başlattıklarını kaydetti. Ceza yazıldığına dair şikayetler gelmesine de üzüldüğünü ifade eden Yılmaz, şunları söyledi: "Bizim amacımız ceza yazmak, insanları ceza ile sıkıştırmak değil. Bize ‘kanunda olan bir şeyi niye uyguluyorsun’ demek, hukuk devleti ile örtüşebilecek bir durum değil. Hiçbir şey bizim canımızdan önemli değildir. O halde buna önem vermeliyiz. Sizler de bu projemize destek verdiniz. Sahip çıktınız. Artık bu proje Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nün projesi olmaktan çıktı ve Osmaniye'nin projesi haline geldi. İnşallah 2009 yılının sonunda Osmaniye'de herkes kask takarak motosiklete binecektir."

Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, kask kampanyası ile ilgili 19 Nisan'da daha geniş katılımlı bir motosiklet konvoyu düzenlemeyi planladıklarını sözlerine ekledi.
KAMOK Başkanı Yusuf Dokuzoğlu da, "Bu projenin sonuna kadar arkasındayız, destekçisiyiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 14:19:31
Güncelleme :5 Mart 2009 Perşembe 14:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?