17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Kampanyada toplanan kitaplar dağıtıldı

Osmaniye Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün "Kütüphaneler Haftası" etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirdiği "İster Bir Kitap, İster Bir Raf" kampanyası kapsamında toplanan kitaplar öğrencilere dağıtıldı.

19 Mayıs Lisesi ve Dumlupınar İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ayan ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, öğrencilere kitapları tek tek dağıttılar.

"İster Bir Kitap, İster Bir Raf" kampanyasının halen devam ettiğini belirten Mehmet İl Milli Eğitim Müdürü Ayan, "Kampanyaya bağışlanacak dergi ve kitapların, kütüphane ve köy kitaplıklarında kullanılabilecek nitelikte olması gerekiyor. Kampanya sonunda toplanacak kitaplar, yetkili komisyon tarafından kütüphanelere, köy okulları ve kitaplıklarına, kamu yararına çalışan derneklere zimmetle dağıtılacak. Kitap bağışında bulunmak isteyenler Emine Keskiner İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile eski Valilik binası 2. katında bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü birimine kitaplarını bağışlayabilirler" dedi.

Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç da, teknolojinin hızla geliştiği günümüzde öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarını kaybettiğini ifade ederek, "Amacımız milletimizin ve devletimizin çağdaş devletler, çağdaş milletler arasında kendisine yaraşır, yakışır bir yer alması için gençlerimizin olabildiğince iyi yetişmesi. Bu anlamda da şimdiye kadar toplanmış olan 800-900 kitabı gençlerimizin hizmetine sunacağız. Amacımız daha iyi yetişmeniz ve olabildiğince çok okumanız. Bu kampanya bu niyetle düzenlendi. Katkıda ve bağışta bulunan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 19:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?