20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Kan bağışına gazetecilerden destek

Türk Kızılayı tarafından ülke genelinde başlatılan "1 milyon iyi insan aranıyor" kan bağışı kampanyasına Osmaniyeli basın mensupları da destek verdi.

Basın mensupları Adana Kızılay Kan Merkezi tarafından Osmaniye'de kurulan Kan Bağışı Çadırı'nı ziyaret ederek kan bağışında bulundu.

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti (OGC) ile Aktif Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından Kızılay'ın kan bağışı kampanyasına destek geldi. Kızılay'ın çadırını ziyaret eden basın mensupları, 3 gündür devam eden kampanya ile ilgili bilgi aldı ve kan vererek kampanyaya destek oldu.

Basın mensuplarının desteğinden memnuniyet duyduğunu belirten Türk Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı İsmet İpek, "Türk Kızılayının kuruluşunun 140. yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler içerisinde yer alan Kan Bağışı Kampanyası, Osmaniyelilerden ilgi gördü. Bugün sizlerin de bu örnek davranışı bizleri memnun etti" dedi.

3 gündür devam eden kampanyanın bugün sona ereceğini belirten İpek, "Türk Kızılay’ı, ülkenin kan ihtiyacının yüzde 40'ını karşılamaktadır. Bu alandaki hedef, ülke insanının ihtiyacı olan kan ve kan ürünlerinin tamamen gönüllü, bilinçli ve düzenli bağışçılardan karşılamaktır. Ancak gönüllü kan bağışçısı sayısı yeterli olmadığından, bir yıl içinde toplanan kanların yalnızca yüzde 40'ı Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği şekilde Türk Kızılayı sayesinde düzenli, gönüllü ve bilinçli kan bağışçıları ile karşılanmaktadır. Geri kalan bölümü ise hala takas yöntemi ile toplanmaktadır" diye konuştu.

Kan vermenin insan sağlığına hiçbir zararının bulunmadığını aksine faydasının olduğunu ifade eden Adana Kızılay Kan Merkezi Doktoru Yahya Ödehoğlu, 18-65 yaş arasındaki sağlıklı bireyler 3 ayda bir kan verebileceğini belirterek, "Bugün başkalarının, yarın sizin veya yakınlarınızın kana ihtiyaç duyabileceğinin farkındaysanız, ülkemizin kan ihtiyacını karşılayabilir, bu sorunu hep birlikte çözebiliriz" dedi.

3 yıldır Osmaniye'de kampanya düzenlendiğine değinen Ödehoğlu, her yıl periyodik olarak kan bağışı gönüllü sayısının arttığını ve bundan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Daha sonra OGC Başkanı Menderes Demir ve AGC Başkanı Ali Celal Kaymak ve yönetim kurulu üyeleri kan bağışında bulunarak, kampanyaya destek verdiler.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 18:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?