19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Karaağaç suyu 3 ay sonra Bahçe'de

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde yaşanan içme suyu sıkıntısının giderilmesi için başlatılan Karaağaç suyunun kente getirilmesi çalışmaları sürüyor.

"Hayat Projesi" olarak tanımlanan Karaağaç suyunun ilçeye getirilmesi çalışmalarında 15 bin 600 metrelik içme suyu borusunun 4 bin metrelik kısmı döşendi. Projenin 7 kilometrelik orman kısmında yol açma çalışmaları bitirilirken, içme suyu inşaatının 3 ayda tamamlanması bekleniyor. Karaağaç içme suyunun ilçeye kazandırılmasıyla, kentte yaşanan içme suyu sıkıntısının giderilmesi hedefleniyor.

Karapınar içme suyunun azalması ile ilçede su sıkıntısı hat safhaya ulaşırken, kentte içme suyu aralıklarla verilebiliyor. Bahçe Belediye Başkanı Murat Altundiş, yaptığı açıklamada, ilçede içme suyu sıkıntısı yaşandığını belirterek, "Karapınar'dan gelen içme suyumuzun diğer yıllara göre bu yıl debisi düştü. Mahallelerimize belirli saatlerde su veriyoruz, yüksek kısımlarda su çıkmayan evlerimiz de bulunmakta. Eğer Allah kısmet edip de Karaağaç suyunu getirirsem, bu ilçenin en büyük sıkıntısını çözmüş olurum ve uzun yıllar içme suyu sıkıntısı yaşanmaz. Bir engel çıkmazsa 3 ay gibi kısa bir sürede projeyi tamamlayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 15:30:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?