18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Katil ölü bulundu!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde aşık olduğu kızdan karşılık göremeyince, aşık olduğu kızın içinde bulunduğu okul servisini durdurup silahla iki öğrenciyi öldüren bir öğrenciyi de yaralayan katil zanlısı ölü ele geçirildi.

Kadirli ilçesinde Fatma Gül Gedikli isimli lise öğrencisine aşık olan ve aşkına karşılık bulamayan Sinan Dursun (25) okul çıkışında sevdiği kızın içinde bulunduğu öğrenci servisinin önünü keserek pompalı tüfekle saldırısı sonucu Fatma Gül Gedik, Fatma Nur Yalçın isimli öğrencileri öldürmüş, Rümeysa Demirel isimli öğrencinin ise yaralanmasına sebep olmuştu.

Olaydan sonra saldırıda kullandığı pompalı tüfekle olay yerinden kaçan saldırgan Sinan Dursun polis tarafından aranırken sabaha karşı Fatma Gül Gedikli'nin devam ettiği Kadirli Kız Meslek Lisesinin önüne gelerek olayda kullandığı pompalı tüfekle intihar etti. Olay yerinde hayatını kaybeden Sinan Dursun'un cesedi Savcının incelemesinin ardından ambulansla Kadirli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

"KORUMA TALEP ETTİK AMA VERİLMEDİ"

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir şahsın aşkına karşılık vermeyen liseli genç kızın içerisinde bulunduğu okul servisinin önünü keserek iki öğrencinin ölümüne, bir öğrencinin de yaralanmasına yol açtığı silahlı saldırının ardından ölen öğrencilerin evlerinde yas sürüyor. Baba Ergün Gedik, 20-25 gün önce kızları için koruma istediklerini ancak koruma verilmediği için önce annesiyle, sonra da servis aracıyla okula gönderdiklerini söyledi.

Olayda hayatını kaybeden lise öğrencisi Fatmanur Gedik'ın (16) babası Ergün Gedik, daha önceden ailesini sürekli rahatsız eden ve sonradan intihar eden katil zanlısı Soner Dursun'a karşı yetkililerin bir önlem almadığını öne sürdü. Birçok defa Soner Dursun ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirten baba Gedik, savcılığa verdiği dilekçelerin sayısını unuttuğunu belirterek, "Savcılığa verdiğim dilekçe yedi mi oldu, sekiz mi oldu, on mu oldu bilmiyorum. Git gel, git gel yol ettik karakolu" dedi.

Gedik, zanlının bir yıl önce evlerinin yakınında silah sıktığını söyleyerek, "Evimizin yakınında silah sıktı. Ben bir ay sonra öğrendim ve karakola şikayetçi oldum, savcılığa da dilekçe verdik. Her olay çıkardığında karakola şikayete gittim. Bu ayın 28'inde mahkemem vardı. Hatta mahkemeden bir iki kağıt daha geldi, bende artık şaşırır oldum. Annesi tarlada yanımda çalışıyordu. Tarlaya çalışmaya gidiyorduk. Annesini öğlen okula gönderiyorum, servisle evime kadar geliyordu. 20-25 gün kadar önce koruma istedik, koruma veren kimse yok. Neticede bu olay oldu. Kendimizi nasıl koruyalım? Varıyoruz karakola, polis memuru savcılığa telefon açıyor. Savcı alın ifadesini gönderin diyor. Polis, savcıya 'adam koruma istiyor' diyor. Savcı 'alın ifadesini gönderin' diyor. Silah sıktığında burada polisler gelip, boş kovan arıyor gidiyor. Adam gidiyor şu tarafta silah sıkıyor, silahtan çıkan saçmalar evimin üstüne dökülüyordu. Buna komşularımız da şahit. Savcıysa savcı, hakimse hakim bu olay aydınlansın" diye konuştu.

Cenazeye katılan genç kızın yakınları ise, "Olay olduktan sonra ne yapılabilir ki, sizde kendinizi bizim yerimize koyun. Tedbir alınmandı" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde iddiaya göre işsiz Soner Dursun (29), dün 15.00 sıralarında Kadirli Kız Meslek Lisesi'nin öğrencilerini taşıyan servis minibüsüne pusu kurdu. Tufan Kırpık yönetimindeki minibüs, Yeşiltepe Mahallesi'ne geldiğinde saldırgan pompalı tüfekle ateş açtı.

Dursun'un 5 el ateş ettiği minibüste bulunan öğrencilerden Fatmanur Gedik (16) ve Fatmagül Yalçın (16) ile aynı yaştaki kız arkadaşları R.D. yaralandı. Lise 2. sınıfta okuyan Fatmanur ile Fatmagül kurtarılamazken, R.D.'nin (16) tedavisi sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2012 Perşembe 13:19:58
Güncelleme :24 Şubat 2012 Cuma 17:56:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?