18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

KAÜ'de Rektörlük devir teslimi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (KAÜ) Rektörlüğü'nü geçici yürüten Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, görevini Prof. Dr. Orhan Büyükalaca'ya devretti.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Alper Akınoğlu Amfisi'nde düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, günümüzde toplumların gelişmişlik düzeyini, yaşam standartlarını, uluslararası rekabet gücünü etkileyen unsurların başında bilgi üretme gücü geldiğini belirtti.

Üniversitelerin yürüttükleri bilimsel araştırmalarla doğrudan bilgi üretmenin yanında, bilgi üretebilecek ve bu bilgiyi toplumun yararına sunabilecek niteliklerde eleman yetiştiren kuruluşlar olduğunu belirten Büyükalaca, "Son yıllarda ülkemizde kurulan yeni üniversiteler ile ülkemizin bilgi üretme potansiyelinin arttırılması hedeflenmiştir. Bu çerçevede Osmaniye'de de Korkut Ata Üniversitesi kurulmuştur. Bugüne kadar üniversitemizin gelişimi için büyük gayret gösteren, Çukurova Üniversitesi'nin imkanlarını Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi için seferber eden ve kendisi de bir Osmaniyeli olan Prof. Dr. Alper Akınoğlu'na şahsım ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ise üniversitelerin kuruluşlarında yerel unsurların mutlaka destek vermesi gerektiğini belirterek, üniversite olarak da Korkut Ata Üniversitesi'ne desteklerinin süreceğini söyledi.
Prof. Dr. Alper Akınoğlu, konuşmasının ardından Osmaniye'de eğitim kurumlarına yaptığı yardım ve katkılarından dolayı işadamı Nuri Çomu'ya çiçek takdim etti.
Ardında da geçici olarak yürüttüğü Korkut Ata Üniversitesi rektörlük cübbesini Prof. Dr. Orhan Büyükalaca'ya sundu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 17:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?