20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Kavgaya giden polis otosu kurşunlandı

Osmaniye’de, iki grup arasında, borç yüzünden çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine olay yerine giden polisleri taşıyan minibüsün, otomatik av tüfeğiyle ateş edilmesi sonucu camları kırıldı, kaportasında hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, olay, Raufbel Mahallesi Sanayi Sitesi Dökümcüler 14. Blok önünde meydana geldi. 34 yaşındaki Mahmut Çevik, 40 YTL alacağını tahsil etmek için Feramuz Tan’ın (55) işyerine geldi.

Bu sırada aynı yerde hurda satmak için bulunan Ahmet Ükünç (29) ile Mahmut Çevik arasında kardeşinin araç alıp satımı meselesinden tartışma çıktı.

Birbirlerini yumrukla darp eden Ükünç ve Çevik, daha sonra ayrıldı. Bir süre sonra Mahmut Çevik, kardeşleri Mustafa (34), Yasin (36) ve Abdullah Çevik (39) ile olay yerine gelerek, av tüfeğiyle bir el ateş ettikten sonra Feramuz Tan, Ahmet ve Yusuf Ükünç’ü (27) dövmeye başladı. Bu arada, Mehmet Salih Ükünç (29) olaya müdahale etmek için gelen polis minibüsüne otomatik av tüfeğiyle ateş etti. İçinde kimsenin bulunmadığı minibüsün camları kırıldı, kaportasında hasar meydana geldi. Havaya ikaz atışı yapan polis, tüfeğin tutukluk yapmasından yararlanarak Mehmet Salih Ükünç’ü yakaladı.

Zanlıların olay yerine geldiği otomobilde yapılan aramada da 35 adet fişek, 1 adet tahra, 1 adet ’rambo’ tabir edilen bıçak ele geçirildi.

Polis, olayla ilgili olarak Mustafa, Mehmet, Abdullah ve Yasin Çevik ile Mehmet Salih Ükünç’ü gözaltına aldı. Sorgulaması tamamlanan sanıklar daha sonra mahkemeye sevk edildi. Mehmet Salih Ükünç tutuklanırken, diğer sanıklar serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 17:21:15
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 18:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?