19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Kayalıklarda kurtarma operasyonu

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde kayalıklarda 15 saat mahsur kalan "Aleyna" ve "Asker" isimli iki keçi belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Zekiye Akkaya'ya ait "Aleyna" ve "Asker" ismindeki iki keçi, Uyuzluk mevkiinde otlanmak için çıktıkları kayalıklardan aşağı inemeyince yaklaşık 15 saat kayalıklarda mahsur kaldı. Mahsur kalan iki keçiyi kurtarmak için Bahçe Belediyesi ekipleri, seferber oldu.

Olay yerine itfaiye aracının girmesi için öncelikli olarak yol açıldı. Keçilerin çok yüksekte olması nedeniyle kısa kalan itfaiye merdivenine ek yapıldı. Olay yerine toplanan vatandaşlar belediye personelinin keçileri kurtarma operasyonuna
alkışlarla destek verdi. Keçilerine "Bunlar benim evlatlarım" diyen Zekiye Akkaya, kurtarma operasyonunu gözleri yaşlı izledi.

Kurtarılan keçilerine kavuşan Zekiye Akkaya, "Bir tane keçim, iki tane oğlağım var. Oğlaklarımı taş ocağı olarak bilinen yere getirdim. Orada mahsur kaldılar. Akşamdan sabaha kadar keçilerimin kayadan inmesini bekledim ama inmediler. Bunun üzerine Bahçe Belediyesi itfaiyesini aradım. Onlar da benim oğlaklarımı kurtarmak için seferber oldular" dedi.

Zekiye Akkaya, keçileri kurtarılınca ilk müjdeyi İstanbul'da çalışan kocası Ömer Akkaya'yı telefonla arayarak verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 18:19:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilkay kurt IP: 78.164.198.xxx Tarih : 5.06.2009 11:20:12

böyle duyarlı bir belediye başkanınız olduğu için ne kadar şanslı olduğunuzu bilmenizi isterim. bir hayvanın hayatına insanın hayatı gibi önemsiyorlar. iyi günler diliyoruz.