19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Kayıp çocuklar için broşür

KAYIP ÇOCUKLAR İÇİN BROŞÜR DAĞITILDI

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kayıp çocuklara yönelik olarak, vatandaşları bilinçlendirmek için çarşı merkezinde bin 500 adet broşür dağıtıldı.

Çocuk Polisi tarafından son günlerde Türkiye gündemini meşgul eden kayıp çocuk haberleriyle ilgili broşür dağıtıldı. Ülke genelindeki diğer illere göre az sayıda kayıp müracaatı bulunan birkaç ilden biri olan Osmaniye'de dağıtılan broşürlerde, çocuk kayıplarıyla ilgili bilgilere yer verilerek önemli uyarılarda bulunuldu. Osmaniye'de 2009 yılı içerisinde kayıp çocuk müracaatlarıyla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde 74 kayıp çocuk müracaatından 73 çocuğun bulunduğunu kaydeden Emniyet Müdürü Tayfur

Erdal Ceren, 1 çocuğun ise halen kayıp olarak arandığını bildirdi. Kayıp müracaatı yapılan çocukların 49'unun kız, 25'inin ise erkek çocuğu olduğunu kaydeden Ceren, "Kız çocuklarının genelde gönül ilişkilerinden dolayı evlenmek maksatlı evden ayrıldıkları, erkek çocukların ise ailelerine haber vermeden il dışına çalışmak amacı ile gittikleri tespit edilmiştir. 2010 yılı içerisinde toplam 9 kayıp çocuk müracaatı olmuş ve 9 çocuk da bulunmuş ve ailelerine teslim edilmiştir. Halen aranan çocuk bulunmamaktadır.

Kayıp olarak aranan bir kız çocuğunun da evlenmek vaadi ile evden ayrıldığı belirlenmiş olup, bulunması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Ülke genelinde son günlerde kayıp çocuklar konusunda sıkça çıkan haberlere karşı Osmaniye'de bir çalışma yaptıklarını ve aileleri bilinçlendirmek amacıyla Çocuk Şube Müdürü Süleyman İmrence organizasyonunda broşür dağıtımı yapıldığını ifade eden Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, şunları söyledi:

"Dağıtmış olduğumuz broşürlerde; anne ve babalara çocuklarına karşı nasıl davranmaları, çocuğu kaybolan bir ailenin neler yapması gerektiği ve kayıp çocuğun ne gibi tehlikelerle karşı karşıya oldukları konularında bilgilere yer verildi."

Osmaniye'deki ailelerin çocuklarına sahip çıkma konusunda oldukça duyarlı olduklarını da belirten Ceren, bunun da ildeki kayıp çocuk sayısıyla örtüştüğünü söyledi.

KAYIP ÇOCUKLAR İÇİN BROŞÜR DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 20:26:02
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 22:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mizgin yaşar IP: 85.99.185.xxx Tarih : 16.02.2010 22:15:09

ben yüksekovalıyım ve sizin için bir yazı hazırlayıp herkese dagıttım kısa süre içinde eminimki çocuklarınız bulunacaktı.