17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Keklikler doğaya salındı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi tarafından yaban hayatını geliştirme sahasına bin adet keklik bırakıldı.

Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nuri Yılmaz, Karatepe ve Kızyusuflu Köyü Su Sporları Merkezi'nde düzenlenen törende, biyolojik çeşitlilik açısından zengin olan Türkiye'deki bazı hayvan türlerinin neslinin azaldığını söyledi.

Yılmaz, keklik neslinin de tehlike altında olduğunu vurgulayarak, popülasyonunun artırılması konusunda çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Türün devamını sağlamak amacıyla Kahramanmaraş Kınalı Keklik Üretim Merkezinde üretilen bin adet kekliğin, yaban hayatını geliştirme sahasına bırakılacağını anlatan Yılmaz, ''Umarız bu kekliklerin sayısı kat kat artar'' dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Yüksel Abidinoğlu da kekliklerin bırakılacağı sahanın avlanmaya kapalı olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmalardan sonra bin keklik doğaya bırakıldı.

Etkinliğe Osmaniye Vali Yardımcısı Ali Çağlar, Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Adana Bölge Müdürü Ethem Boz, bazı köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Zaman
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2011 Pazartesi 17:46:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?