20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Kent, kimlik bekliyor

Osmaniye’nin turizmi, Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Osmaniye Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen istişare toplantısı, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplantıda yapılan fikir ve görüş alışverişinde, Osmaniye’de yapılması gereken öncelikli işin kent bilincinin oluşturulması ve kentin kimliğinin kazandırılması olduğu görüşü yoğunluk kazandı. Dernek Başkanı İsmet İpek ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hakkı Coral ile Cennet Uyduran’ın yönettiği toplantıda söz alan katılımcılar, önerileriyle Osmaniye’nin kültürel ve sosyal sorunlarını dile getirdi.

Osmaniye Kültür ve Turizm Derneği Başkanı İsmet İpek, bugüne kadar dernek olarak birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirterek, bundan sonra daha geniş katılımlı bir faaliyet göstermenin Osmaniye açısından daha yararlı olacağını kaydetti.

PTT Başmüdür Yardımcısı Sabri Altun ise, Türkiye’de birçok şehrin bir kent kimliği bulunduğuna işaret ederek, "Osmaniye bugüne kadar bunu yerfıstığı ile yapmaya çalıştı. Ancak Osmaniye’nin bir de Karacaoğlan gibi bir değeri var. Bu konuda Osmaniye’de Karacaoğlan’ı simge haline getirecek etkinliklerin ve kalıcı eserlerin yapılması halinde, Osmaniye’nin Karacoğlan ile özdeşleşebilmesini sağlayabiliriz" diye konuştu.

Diğer katılımcılar da Osmaniye’nin kültürel ve turizm sorunlarını kendi açılarından değerlendirdi. Katılımcılar konuşmalarında, kültür merkezi inşaatının bir an önce tamamlanması, tarihi Osmaniye Evleri’nin restore edilmesi, özel müzeciliğin teşvik edilmesi ve şehir merkezinde sergi galerisi açılması gerektiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2005 Cuma 14:56:27
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 17:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?