19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Kent Konseyi, ilk toplantısını yaptı

Osmaniye Kent Konseyi, ilk toplantısını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Osmaniye Belediyesi öncülüğünde, Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı M.Sadık Tunç, Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan 75 kişi ile vatandaşlar katıldı. Osmaniye Kent Konseyi İşleyiş Yönergesi'nin kabul edildiği toplantıda; yürütme kurulu ile gençlik, kadın ve engelliler meclisi üye seçimleri yapıldı.

Belediye Başkanı Çuhadar, toplantıda yaptığı konuşmada, Kent Konseyi'nin, yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını, Osmaniyelilik bilincinin geliştirilmesini ve çoğulcu yönetim anlayışının yerleşmesini amaçlandığını ifade ederek, konseyin toplanmasının şehirleşme açısından büyük bir adım olduğunu belirtti. Çuhadar, "Kent konseyleri statüleri gereği ildeki resmi, sivil ve tüm kesimlerin bir araya geldiği ortak platformlardır. Burada kişisel politika ve çıkarlar değil, tamamıyla ilin çıkarlarına hizmet eden konular görüşülür, karar organlarına bildirilir. İlin geleceğine ait kararlar burada alınır. Halkımızın da bu konseyleri izlemesini, bilgi sahibi olmasını temenni ediyorum" dedi.

Osmaniye'nin büyük göç alan ve şehirleşmede sıkıntılar yaşayan genç bir il olduğunu kaydeden Çuhadar, "Osmaniye tercihini yapmalı, kent mi olacak, yoksa köy mü? Tercihi kent olma yolunda kullanırsa, kentte yaşamanın bir bedeli vardır. Kente özgü davranış kalıplarını benimsemek zorundadır. Kentte kaçak elektrik ve kaçak su kullanılmaz, kaçak inşaat yapılmaz. Ahır, at arabası olmaz. Osmaniye'nin nüfusu son sayıma göre 180 bin 477. Yüzde 10 dolayında sayılmayan insan var. Sayılamayanlarla bu rakam 210 bini bulmaktadır. Osmaniye büyük bir kenttir. Onun için burada yaşayan herkes Osmaniye kimliğini benimsemeli ve Osmaniye için elini taşın altına koymalıdır. İşte Kent Konseyi olayına bu sebeple start veriyoruz" diye konuştu.

Yapılan seçimlerde; yürütme kuruluna Arif Keskiner, M.Sadık Tunç, Tuncay Kural, İsmet İpek, Nihat Aslan, Yılmaz Kalay, Mümtaz Arite, Mehmet Çapar, Ahmet Pamuk, Şenay Toprak, Şaban Cantorun, gençlik meclisine Hatice Kahraman, Bünyamin Sezer, Mehmet AKkıl, kadın meclisine Meltem Yücel, Ceren Atasever, Emine Sofuoğlu, engelliler meclisine Senanur Kenger, Ahmet Demir, Kasım Korkmaz seçildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 18:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?