18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Kent meydanı için ilk adım atıldı

Osmaniye'de, kent meydanı yapılması düşünülen eski Merkez Ortaokulu'nun bulunduğu alan, takas karşılığı törenle belediyeye devredildi. 

Valilik'teki imza töreninde konuşan Vali Zübeyir Kemelek, kent meydanının Osmaniye'ye hayırlı olmasını diledi. Meydan yapımı için gösterdiği çabalardan ötürü Belediye Başkanı Davut Çuhadar'ı kutlayan Kemelek, belediyeden takas karşılığı alınan arsalara Türkiye’nin en büyük olimpik yüzme havuzlarından birinin yapılacağını ifade etti. 

Belediye Başkanı Davut Çuhadar da, bir kentin köy mü yoksa şehir mi olduğunun kent meydanının varlığı ile ölçüldüğüne işaret ederek, "Meydan şehrin mührüdür. Ben öyle görüyorum. İl dışından gelenler ya da şehirde yaşayan insanlar çarşıya çıkıkları zaman meydanı görmek isterler, meydandan geçmek isterler. Bu şehirde bugüne kadar meydan yoktu. Biz bir meydan yapmak için Osmaniye’de yer aradık. Tabi Osmaniye yeni bir şehir olmasına rağmen düzenli bir yapılaşma ile şehirleşmediği için yer konusunda sıkıntı çektik. 

Arkadaşlarımızla uzun bir çalışma sonucu eski Merkez Ortaokulu ile Sağlık Müdürlüğü’nün bulunduğu alanının meydan için uygun ve yeterli bir alan olduğunu tespit ettik. Bu tespitlerimiz doğrultusunda konuyu meclisimize getirdik ve girişimlerde bulunduk" dedi.
Kent meydanı konusunda birçok engelle karşılaştıklarını ifade eden Çuhadar, ”Bizim meydan yapmak istediğimiz Merkez Ortaokulu’nun bulunduğu alan 2002 ve 2003 yılında belediyenin elinden çıkmış, tapuları yaklaşık 3 yıl önce devredilmiş. Kısa bir süre önce bize ait olan bir yere geri almak gereği bizi şehircilik adına üzdü. Bu sürece girdiğimiz zaman çok büyük engellerle karşılaştık. Bunu biz yapmışız veya Valilik yapmış önemli değil, eserler Osmaniye için yapılmaktadır. Biz kamu görevi yapan kişileriz. Karşımıza 1940’lı hatta 1960’lı yıllara ait hacizler çıktı. 13 adet haczin çözülmesi gerçekten büyük zaman aldı. Deyim yerindeyse bıçak sırtında gittik. Zor günler, sıkıntılı günler yaşadık” diye konuştu. 

Belediye Başkanı Davut Çuhadar, kent meydanı için başlatılan süreçte kendilerine destek veren Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek’e teşekkür etti.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2006 Perşembe 10:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?