17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Kent müzesi kuruluyor

OSMANİYE'DE KENT MÜZESİ KURULUYOR

Osmaniye Belediye Meclisinin geçtiğimiz aylarda oybirliği ile aldığı bir karar ile Osmaniye Kent Müzesi kurma çalışmalarına başlandı.

Osmaniye Kent Konseyi yürütme kurulu yaptığı toplantıda, Osmaniye Kent Müzesinin yapılmasını görüştü. Toplantıya Belediye Başkanı Kadir Kara da katılarak görüşlerini dile getirerek konu ile ilgili bilgiler verdi.

Başkan Kara, kent müzesini çok önemsediğini, belediye meclisinde Osmaniye Kent Müzesinin yapılmasının oy birliği ile kabul edildiğini, kent müzelerinin, bir kentin ansiklopedisi olduğunu, müzede yapılacak olan sergilerin, Osmaniye’nin sosyal, kültürel, ekonomik ve tarihi dokusunu yansıtacağını söyledi. Kara, Osmaniye’ye gelen yerli ve yabancı misafirlerin, Osmaniye Kent Müzesini gezdikten sonra Osmaniye hakkında geniş bilgi sahibi olacaklarını belirtti.

Osmaniye Kent Müzesinin kurulmasında, Osmaniye Kent Konseyinin de önemli bir yeri olacağını belirten Kara, "Bu düşünceyi ne kadar yaygınlaştırıp, halka mal edersek, sahiplenme o kadar çok olur. Değerli Osmaniyeli hemşerilerimin, ellerinde bulundurdukları Osmaniye tarihine ve kültürüne ışık tutacak, bazı önemli eşyalar ve belgeler olabilir. Evlerinde atıl olarak duran bu eşyaları, Osmaniye Kent Müzesin de sergilemek üzere belediye’ye getirirlerse, bu belgeler tutanakla alınarak, sanat ile ilgili teknik kurul tarafından, incelendikten sonra. Sergilenmeye değer bulananlar müzeye konulacaktır. Osmaniye tarihinin ve kültürünün öğrenilmesine, yaşatılmasına ve sonraki kuşaklara aktırılmasına da büyük katkısı olacaktır. Hemşerilerimin Osmaniye sevdalarına güvenerek, herkesin katkıda bulunacağına inanıyorum. Evimizin bir köşesinde geçmişten kalan, atıl olarak duran bu malzemelerin bulunduğu yerde belki önemi yoktur. Ancak Kent Müzesinde sergilendiğinde, Osmaniye kültürüne katkı sağlayacağına eminim" dedi.

OSMANİYE'DE KENT MÜZESİ KURULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2010 Pazartesi 11:15:04
Güncelleme :16 Ağustos 2010 Pazartesi 11:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?