20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Kerküklü öğretmenler belediyede

KERKÜKLÜ ÖĞRETMENLER OSMANİYE'DE

Kerkük'te öğretmenlik yapan 60 kişilik Türkmen heyeti Osmaniye Belediyesi'ni ziyaret etti.

Kerkük'te bu yıl eğitim ve öğretimin Türkçe verilmeye başlaması sebebiyle geçtiğimiz yaz ayında Türkiye'den Kerkük'e çok sayıda öğretmen giderek buradaki öğretmenlere ders vermişti. 400 öğretmen içerisinden yaz ayındaki Türkçe kurslarında en başarılı 60 öğretmen Türkiye gezisi ödülü kazandı. Kerküklü öğretmenlerden oluşan 60 kişilik heyet, önce İstanbul ardından ise Bursa ve Konya'yı ziyaret etti. Heyet, Kerkük dönüşünde ise Osmaniye Belediyesi'ni ziyaret etti.

Cebeli Bereket Kültür Merkezi'nde Belediye Başkanı Kadir Kara tarafından karşılanan heyet adına konuşan Kerkük Türkmen Milli Eğitim Müdürü Talal Hamid Camcı, "Kerkük'te 138 bin öğrenci Türkçe eğitim görüyor. Bu bizim için çok önemlidir" dedi.

Başkan Kadir Kara ziyaretten onur duyduğunu belirterek, "Her Türk insanının kendine yakın gördüğü kadar sizleri kendime yakın görüyorum. Hepinizi can dostum, can kardeşim olarak görüyorum. Heyetin içerisinde çok sayıda hanım kardeşimizin olması beni çok memnun etti, çok umutlandırdı. Her zaman gelin, her zaman başımın üzerinde yeriniz vardır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Kadir Kara, heyete Osmaniye yer fıstığı ve Karatepe kilimi hediye etti. Kültür Merkezi içerisinde aynı anda haftalık Türk Sanat Musikisi çalışmaları yapan Musiki Derneği Belediye Korosu ise Kerküklü öğretmenlere mini bir konser verdi. Koro, Türk Sanat Müziği'nden seçkin parçaların yanı sıra Kerkük Türkmen Türküsü'nü seslendirdi. Bu Türkü hep birlikte söylenirken duygu yüklü anlar oluştu. Kerkük heyetinin ziyaretinde Başkan Kadir Kara'nın yanı sıra, MHP İl Başkanı

Murat Kanlı, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Balkaya, Türk Ocakları Başkanı Mehmet Çetinkaya, ORT Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Çardak ile öğretmenler yer aldı.

KERKÜKLÜ ÖĞRETMENLER OSMANİYE'DE
KERKÜKLÜ ÖĞRETMENLER OSMANİYE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 14:45:00
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 18:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?