18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

KETEM törenle hizmete açıldı

Osmaniye Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) hizmete açıldı.

KETEM'in açılış töreninde konuşan Kanserle Savaş Dairesi Başkan Yardımcısı Dr. Nejat Özgül, kanserin önlenebilir bir hastalık olduğunu belirterek, erken teşhisin önemli olduğunu söyledi.

Dünyada ve ülkemizde pek çok insanın kanser nedeniyle hayatını kaybettiğini vurgulayan Özgül, kansere karşı savaşı kazanmak için çevresel sorunların giderilmesi gerektiğini, özellikle sigara ve alkolle mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'de yılda 100 bin kişinin sigaraya bağlı hastalıklardan öldüğüne dikkat çeken Özgül, KETEM'in de kanserin erken teşhis edilerek tedavi aşamasına getirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Vali Yardımcısı Güngör Yıldırım ise konuşmasında, "Bu merkez, kanser ve kanserin beraberinde getireceği olumsuzluklardan halkımızı korumayı ikinci aşamada ise kansere yeni yakalanan hastaları en erken yoldan kurtarmayı amaçlamaktadır" dedi.
İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz de, Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi'nde taramaların 2 doktor, 2 hemşire, 2 ebe, 1 röntgen teknisyeni, 1 laboratuar teknisyeni tarafından yapılacağını ayrıca kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, genel cerrahi uzmanı, cildiye uzmanı, radyoloji uzmanının da bulunacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 18:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?