18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Kılıçdaroğlu Osmaniye'de

KILIÇDAROĞLU OSMANİYE'DE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Osmaniye İl Teşkilatı tarafından düzenlenen mitingine katıldı.

Kılıçdaroğlu, Osmaniye'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirirken, "Dünyada sigortalı işe başlayıp sayılı zengin başbakanlar arasına giren ilk başbakan" ifadesini kullandı.

Devlet Bahçeli Meydanı'nda partililerine seslenen Kılıçdaroğlu, konuşmasının başında AK Parti'nin, Başbakan'ın gelişi ile ilgili astığı afişlerde Devlet Bahçeli Bulvarı yerine Bahçelievler Bulvarı diye yazmasını eleştirerek, "Bizden saygı bekleyenler önce saygılı olmayı bilsinler, sonra saygı beklesinler. Biz her zaman, her yerde ne söylediysek onu söyledik. Çünkü biz siyasette yalanın, talanın sona ermesini istiyoruz" dedi.

Başbakan'ın kendisinin sigortalı olarak çalıştığını söylediğine de değinen Kılıçdaroğlu, "Buna bir şey demiyorum. Zaten seni CHP'li belediye başkanı işe aldı. Sigortalı olarak da çalıştırdı. Ancak itirazım şu; işçi olarak geliyorsun, yırtık ayakkabı ile siyasete başlıyorsun, şimdi nasıl oldu da sen dünyanın en zengin başbakanlarından birisi oldun? Bakın samimi söylüyorum. İçinizde çok sayıda sigortalı var. İşçi, emekli var. Sigortalı olarak çalıştığı ve ondan daha fazla prim ödediği halde zengin olan var

mı? Peki diyelim olur ya miras yoluyla gelir. Baba zengindir, dede zengindir miras gelir. Peki miras var mı, o da yok. Şimdi soruyorum; Osmaniye'ye gelince cevap versin. O dünyalığını sen hangi parayla yaptın?" şeklinde konuştu.

Yeni Cumhuriyet Halk Partisi'ni inşa ettiklerini de anlatan Kılıçdaroğlu, yenilikler ile ilgili şunları söyledi: "CHP halkın partisidir. Gücünü Kuvayi Milliye'den alan bir partidir. Yeni CHP; proje üreten bir partidir. Yeni CHP; vatandaşın bir derdi varsa onu dert edinen bir partidir. Yeni CHP; önce vatandaş kazanacak. Benim için yandaş yok, benim için vatandaş var diyen bir partidir. Bizim dünyaya bakışımız, bizim insanlara bakışımız; insanımız üretecek, insanımız zengin olacak, insanımız alın teri

dökecek ama karşılığını alacak. Biz işsizliği ve yoksulluğu önleyeceğiz."

Osmaniye'nin yayla sorununun olduğunu bildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, konunun çözümü için 2B ile ilgili proje hazırladıklarını ve AK Parti'den farklı olarak 2B arazisinin orman köylüsüne ücretsiz verileceğini söyledi. Türkiye'de ilk defa kurbanlık ithal edildiğini de anımsatan Kılıçdaroğlu, "Şimdi size düşünmeniz bir şey soracağım. 80 yıllık cumhuriyet tarihinde kurbanlık koyununuzu yurt dışından ithal eden hükümet kim? Sizin meranız mı yok, yaylanız mı yok, insanınız mı yok, yeminiz mi yok,

traktörünüz mü yok? Her şeyimiz var. O zaman biz kurbanlık koyunumuzu niçin dışarıdan getiriyoruz? Dışarıdan ithal ettiğimiz koyun 10 milyar dolar" şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, emekliler için de intibak yasası çıkaracaklarını bildirdi.

Konuşmasının sonunda vatandaşlara çiçek atan Kılıçdaroğlu, daha sonra partisinin Düziçi ve Kadirli ilçe teşkilatlarını ziyaret etti.

KILIÇDAROĞLU OSMANİYE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2011 Pazartesi 18:19:04
Güncelleme :3 Mayıs 2011 Salı 09:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?