18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Kitap Fuarı'na buruk açılış

Osmaniye Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayında düzenlenen Kitap Fuarı'nın 10.'su açıldı.

Belediye tarafından daha önceki yıllarda Ramazan ayı ile birlikte açılan ve ay boyunca açık kalan Geleneksel Kitap Fuarı'nın 10.'su, bu yıl gecikmeli olarak açıldı. Belediyeye ait Çamlık Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen Kitap Fuarı'nın açılışını Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Nacar yaptı. Nacar, açılışta yaptığı konuşmada, davet edilmelerine rağmen açılışa katılmayan milli eğitim ve kültür müdürleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerini kınadığını belirtti.

Nacar, "Ülkemiz kitap okuma bakımından çok gerilerdedir. Bugün kitap okuma oranı Japonya'da yüzde 14, ABD'de yüzde 12 ve diğer Avrupa ülkelerinde de yüzde 10 civarlarında iken, ülkemizde maalesef onbinde 1 civarındadır. Bugün buradaki ilgisizlik de kitap okumaya ilgisizliğimizin bir örneğidir. Bunu maalesef üzülerek söylüyorum" dedi.

Ülkelerin gelişmişliğinin eğitimden ve bol bol okumaktan geçtiğine dikkat çeken Fazıl Nacar, "Biz belediye olarak kitap okuma alışkanlığını artırmak, daha çok kitap okunmasını sağlamak için bu tür bir organizasyon düzenliyoruz. İnşallah halkımız da duyarlı olur ve bu fuarı ziyaret eder. Çünkü burada her yaştan insana hitap eden kitaplar bulunmaktadır" diye konuştu. Fuara 5 kitabevinin katıldığını belirten Nacar, fuarı ile ilgili şu bilgileri verdi:
"Kitap Fuarı, Ramazan Bayramı'na kadar açık kalacaktır. Stantlar sabah 09.00'da açılacak ve saat 22.00'a kadar ziyarete açık olacaktır. Kitap okumayı teşvik amacıyla fuarda satışa sunulan kitaplarda yüzde 20 ile 50 arasında indirimler uygulanmaktadır. Halkımız bu fırsatı iyi değerlendirsin."

Bu arada, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tarafından Emniyet Müdürü Halil Yılmaz'ın başlattığı "Silahlar Kalem Olsun" kampanyasının tanıtımı ve destek için fuar içerisinde bir stant açıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2007 Pazartesi 17:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AHMET PARLAK IP: 194.27.49.xxx Tarih : 5.10.2007 14:57:03

hocam teşekkür ediyorum sizlere gerçekten osmaniyemizin daha da bilinçlenmesi için çok güzel bir çalışma yapmışınız siz gerçekten bizlere örnek oluyorsunuz inşallah bizlerde üniversitemizden mezun olup bir yerlere geldiğimizde imkanlarımız ölçüsünde osmaniyemize böyle katkılarda bulunmaya çalışırız.hocam bu işler yavaş yavaş olur insanlar bilinçlendikçe böyle hizmetlere ilgi gösterir :) iyi günler...GAVURDAĞLI...