19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Kızılçam ormanı alevlere yenildi

OSMANİYE'DE ORMAN YANGINI

Osmaniye'de çıkan yangında yaklaşık 3 hektarlık kızılçam ormanı tahrip oldu.

Alınan bilgiye göre yangın, Osmaniye merkeze bağlı Şekerdere Köyü ile Serinova Köyü arasında kalan bölgedeki ormanlık alanda çıktı. Tren yolunun geçtiği bölgede başlayan yangına Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri anında müdahale etti.

Yangın söndürme çalışmalarına 100'ü yangın söndürme işçisi olmak üzere toplam 170 personel ile Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 15 arazöz, 1 treyler, 1 dozer, 1 greyder ve 1 loderin katıldı. Osmaniye ve Ellek belediyelerinin arazözlerinin de katıldığı yangın söndürme çalışmalarında, Adana Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait bir yangın söndürme helikopteri de havadan müdahale etti.

Kısa sürede kontrol altına alınan ve soğutma çalışmaları yapılan yangında, yaklaşık 3 hektarlık alanda bulunan kızılçam ağaçlarının tamamen yandığı bildirildi. Bu arada, Serinova köyü sakini 14 yaşındaki Fevzi Asker, yangını çıktığı anda gördüğünü ve hemen Alo 177'ye yangın ihbarı yaptığını belirterek, "Kısa sürede yangına müdahale ettiler. Benim gördüğümde yangın birkaç yerde birden başlamıştı. Bu bölgede çok orman yangını çıkıyor" dedi.

Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri yangının çıkış sebebi ile ilgili araştırma yaptıklarını bildirdi.

OSMANİYE'DE ORMAN YANGINI
OSMANİYE'DE ORMAN YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 13:29:00
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 16:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?