Osmaniye İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce düzenlenen "Çevre Mevzuatı ve Uygulamaları" konulu konferansın ilgi görmemesi hayal kırıklığına neden oldu.
5-11 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası nedeniyle Ticaret ve Sanayi Odası salonunda sanayici ve kurumlara yönelik düzenlenen konferansa sadece 2 kurum müdürü ve 4 sanayicinin katılması İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Dolgun'u üzdü.
Çevreye karşı duyarlılık gösterilmemesine anlam veremediklerini ifade eden Dolgun, kurum olarak kendilerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmeye devam edeceklerini söyledi.
Konferansta, 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nda 26/4/2006 tarih ve 5491 sayılı kanunla önemli değişiklikler yapıldığına değinen Dolgun, "Bu kanunun amacı, bütün canlıların ortak varlığı olan çevrenin, sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda korunmasını sağlamaktır" dedi.
Dolgun sunumunda; Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği ile ilgili bilgiler vererek, "ÇED Yönetmeliği gereğince izin verilen faaliyetler 6 ayda bir denetlenmektedir. Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası, ÇED Raporu ya da Proje Tanıtım Dosyası hazırlayacak kurum ve kuruluşlar Bakanlığımızdan Yeterlilik Belgesi almakla yükümlüdürler" şeklinde konuştu.
Ahmet Dolgun, sunumunun devamında; ÇED Yönetmeliği Kapsamında Uygulanan Müeyyideler, ÇED Yönetmeliği Kapsamında Uygulanmış Cezalar, Çevre Denetimi Yönetmeliği, Çevre Denetim Yönetmeliği İle İlgili Uygulanan Müeyyideler, Hava Kirliliği, Gürültü Kirliliği, Su Kirliliği, Atıklar ve bunlar ile ilgili idari yaptırımlar konularında da bilgiler verdi.