17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Korkut Ata Üniversitesi'nden panel

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) tarafından "Küresel Ekonomik Kriz ve Türkiye; Beklentiler ve Fırsatlar" konulu panel düzenlendi.

Korkut Ata Üniversitesi Prof. Dr. Alper Akınoğlu Amfisi'nde düzenlenen panelin oturum başkanlığını OKÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Aykut Gül yaptı.
OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, panelin açış konuşmasında, yeni bir üniversite olmalarına rağmen, çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklere katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi.

Panelde konuşan Adana Ziraat Merkez Müdürü Yusuf Durgun, ABD ekonomisinin dünya ekonomisinin yaklaşık yüzde 30'una sahip olduğunu belirterek, "Böyle bir büyüklükteki ekonominin etkisinin dünya ekonomisini etkilememesi imkansızdır. Biz de bu krizden maddi kaynaklı olarak etkilendik ancak fazla etkilenmedik. Çünkü bizim reel sektörlerimiz ve finansal sektörlerimiz deyim yerinde ise krizlere karşı aşılıdır. Biz ülke olarak birçok krizler atlattık. Ancak dünya böylesine büyük bir kriz ile ilk kez karşılaşıyor. Diğer yandan bu krizden fırsatlar çıkarabiliriz. Bu fırsatlar, dışa açılma ve değişik pazarlar bulma şeklinde olmalıdır" şeklinde konuştu.

OGİAD Başkanı Mahmut Keten de küresel krizin Osmaniye'ye pek etkisinin olmadığını ifade ederek, "Çünkü Osmaniye'nin dışa bağımlılığı yok. Kendi iç ekonomisi ve Organize Sanayi Bölgesi'nin ekonomisi var. Sadece OSB'de biraz etkilenme oldu. Diğer yandan her KOBİ üzerindeki ataleti atmalı ve harekete geçmeli. KOBİ'ler olarak eksiğimiz, bilginin nereden alınacağını bilmememiz " diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 15:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?