18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Korsan kitaba geçit yok

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalarda tezgahlarda satışa hazır hale getirilen 120 adet korsan kitap ele geçirildi.

Konuya ilişkin Osmaniye Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa aykırı şekilde korsan kitap satışına yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa aykırı, bandrolsüz, bandrol kaydı çıkmayan veya bandrol kayıtları başka yayınevlerine ait kitapları piyasaya sürmek suretiyle haksız kazanç sağlayan şahıs yada şahıslara yönelik yapılan çalışmalar kararlı bir şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda il merkezinde faaliyet gösteren bir iş yerinde çok sayıda, bandrolsüz ve bandrol kayıtları başka kitaplara çıkan korsan kitapların olduğu bilgisi alınması üzerine iş yerinde yapılan detaylı aramada, 92 adet bandrol kaydı başka kitaplara ait kitap, 28 adet bandrolsüz kitap olmak üzere toplam 120 korsan kitap ele geçirildi. Konuyla ilgili olarak iş yeri sahibi hakkında 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa Muhalefet suçundan işlem yapılmıştır. Suç ve suçlularla mücadelemiz, Osmaniye halkının huzur ve güvenliği için kararlılıkla devam edecektir.”

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2012 Pazartesi 16:50:31
Güncelleme :29 Mart 2012 Perşembe 14:28:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?