18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

“Koşabiliyorken Koş”

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Koşabiliyorken Koş” projesi Osmaniye’de start aldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, projenin tanıtımını yaptı.

Sporla sağlıklı yaşam “Koşabiliyorken Koş” projesinin kayıtlarının başladığını belirten Ökkeş Demir, “Tüm vatandaşlarımızın hayatında spor olması hedefi ile ‘Spor yapmak sizden, antrenör ve tesisler bizden’ sloganı ile hafta içi her gün antrenörlerimiz eşliğinde sağlık, bilinçli ve düzenli koşu, egzersizler yapmak için 7’den 77’ye herkesi spora davet ediyoruz” dedi.

Spor Şube Müdürü Arif Özsarı ile birlikte projenin amacı ve kapsamı ile ilgili bilgi veren Demir şunları söyledi; “Ülkemizde spor kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla il ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan kadrolu ve sözleşmeli antrenörler ile spor uzmanları tarafından halkımıza sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak. İl ve ilçe müdürlüklerince, katılımcıların sağlık taramalarının yapılmasının sağlamasıdır. Proje Türkiye genelinde tüm 81 il ve ilçelerimizi kapsamaktadır. Proje üç ayrı uygulamadan oluşmaktadır: Spor alanlarında bilinçli spor yapmak, Boş zaman aktivitesi olarak farklı spor branşlarında eğitim verilmesi ve Sağlık Taraması yapılmasıdır. Koşabiliyorken Koş Projesi, Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde bulunan spor tesislerimizde bilinçli spor yaptırılmasını sağlamaktır.”

Projede belirtilen spor branşlarına katılmak isteyenlerin il ve ilçe müdürlüklerinde ve belirlenen spor alanlarında kayıtlarının gerçekleştirileceğini bildiren Demir, “Programlar, spor uzmanı ve antrenörler tarafından verilecektir. Programlar katılımcıların taleplerine göre, mesai saati gözetilmeden haftada 7 gün olarak düzenlenecektir. Proje için Valilik oluru alınarak, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığı ile koordine sağlanacaktır. Katılımlar, her yaş kategorisindeki vatandaşlarımıza açık ve ücretsiz olacaktır. Proje kapsamında engelli vatandaşlarımızın da ‘Koşabiliyorken Koş’ projesinden yararlanmaları sağlanacaktır. Bayan katılımcıların talepleri doğrultusunda kapalı spor alanlarının kullanılması sağlanacaktır. Her katılımcının kendi spor kıyafetleriyle çalışma alanına gelmeleri sağlanacaktır. Her katılımcıya proje bitiminde verilmek üzere katılım belgeleri düzenlenecektir. Proje, her il ve ilçe müdürlükleri tarafından Aralık 2012 tarihine kadar yıl boyu devam edecektir” şeklinde konuştu.

Katılımcılar için 12 branşta 1 koordinatör ve 17 antrenör görevlendirilerek, tüm tesislerin 7 gün, günde 18 saat kullanıma açılmasının sağlandığını bildiren Demir, projenin Badminton, Basketbol, Boks, Egzersiz-Yürüyüş, Güreş, Hentbol, Korfbol, Step Aerobik, Satranç, Masa Tenisi, Tekvando ve Tenis branşlarında düzenleneceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2012 Cumartesi 14:52:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?