19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Köylülerin köprü protestosu

KÖYLÜLERİN KÖPRÜ PROTESTOSU

Osmaniye'nin merkeze bağlı Dereobası köyü, ilginç bir açılışa sahne oldu. Köylüler kendi imkanları ile yaptıkları derme çatma köprüye imalı bir şekilde açılış töreni düzenlediler. Açılış sonrası köprüden geçen vatandaşlardan biri suya düştü.

Osmaniye merkeze bağlı ve kente köprüsüz 10 kilometre, köprülü olarak 5 kilometre mesafede olan Dereobası köyünün sakinleri, isyanlarını imalı bir şekilde dile getirdiler. Köylüler kent merkezi ile köy arasındaki Karaçay çayından geçmek için kendi imkanları ile derme çatma köprü yaptılar. Başta siyasiler olmak üzere devlet yetkililerine mesaj göndermek isteyen köy sakinleri, köprünün açılışını törenle yaptılar. Çayın en dar kısmına yapılan tahta köprünün açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından bir köylü

tarafından sitemli bir şiir okundu. Köylülerin köprüden karşıya geçmeye başladıkları sırada Yalçın Bardak adlı vatandaş, dar köprüdeki izdihamda dengesini kaybederek buz gibi sulara düştü. Suyun içinde bir süre yuvarlanan Bardak daha sonra kıyıya çıktı. Kendisinin yerinde küçük bir çocuğun da olabileceğini belirten Bardak, yetkililerin duyarsızlığına isyan etti.

Dereobası'nın Osmaniye'nin en eski yerleşim yeri olduğunu ifade eden bir başka vatandaş ise, "Bugüne kadar yetkililere sorunu dile getirmemize rağmen buraya köprü yapılmadı. En son Belediye Başkanı Kadir Kara beyin bu Karaçay üzerinde 3 köprü projesi vardı. Biri de bizim bu köyün güzergahına yapılacaktı. Ancak aradan 2 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen henüz bir icraat olmadı. Biz köyden kent merkezine gitmek için yaklaşık 5-6 kilometre fazladan yol dolanıyoruz. Ayrıca köprü olmadığı için dolmuşlar

da gelmiyor. Şehiriçi Birlik Kooperatifi Başkanı Fevzi Koca köprü yapılması halinde dolmuş seferini bizim köye de yaptıracağı sözünü verdi. Hal böyle iken şimdi kış zamanı sular yükseldiği için buraya derme çatma da olsa tahtadan bir köprü yaptık. Böylece karşıya kısa sürede geçebiliyoruz. Herkesin işi var gücü var. Zamandan kazanmak için köprü istiyoruz" dedi.

Şimdi köprünün yapılmasının ardından vatandaşların tek tedirginliği ise Karaçay çayının sularının yükselerek köprüyü yıkması. Bu şekilde birçok kere köprüler çay suları tarafından yıkılmış. Diğer bir korku da küçük çocukların köprüden geçerken suya düşmeleri. Anne babalar genelde buna önlem olarak çocuklarını birlikte geçiriyorlar.

Uzun yıllardır köprü sorununa çözüm bulunmamasına artık tahammüllerinin kalmadığını da söyleyen Dereobası köylüleri hep birlikte karar alarak köprünün yapılmasına kadar yapılacak hiçbir seçimde oy kullanmayacaklarını söyleyerek tepki gösterdiler.

KÖYLÜLERİN KÖPRÜ PROTESTOSU
KÖYLÜLERİN KÖPRÜ PROTESTOSU
KÖYLÜLERİN KÖPRÜ PROTESTOSU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2010 Pazartesi 13:23:01
Güncelleme :20 Aralık 2010 Pazartesi 13:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?