19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Köylülerin yol isyanı!

Osmaniye'de merkeze bağlı Kırıklı köylüleri bozuk olan yollarının yapılması için Vali Mehmet Oduncu'dan yardım istiyor.

Köyün aşağı mahallesinin yollarının asfalt yapıldığını ancak asıl eski Kırıklı denilen köy merkezinin yollarının yapılmadığını belirten köy sakinleri servislerle okula giden çocukların 1 - 1.5 kilometre çamurlu yoldan gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Yollarının bir an önce yapılmasını isteyen köy sakinlerinden Şakir Yılmaz, "Çocuklarımız 1 kilometreden daha fazla yolu çamurda yürüyor. Yolumuz çok kötü durumda, araba çıkmıyor, çocukları sırtımızda taşıyoruz. Bir Greyder geliyor, düzlüyor gidiyor. Bir yağmur yağdığı zaman yolumuz yine aynı hale geliyor. Burası dere ağzı, iki taraf yüksek olduğundan su yola toplanıyor ve yolu yarıp gidiyor. Gidilecek hal kalmıyor ve arabalar çıkmıyor." dedi.

65 yaşındaki Hatice Yılmaz ise yollarının bozuk olması nedeniyle bu yaşında yükleri sırtında taşımak zorunda kaldığını belirtip, "Ben 65 yaşındayım. Unluğumuzu sırtımda getiriyorum. Biz yol istiyoruz, su istiyoruz. Bizim muhtarımız yollarımızla hiç ilgilenmiyor. Biz mağdur durumdayız." diye konuştu.

İneğinin 5 kilo sütü olduğunu ve bunu satmak için minibüslerin geçtiği yola indirmekte güçlük çektiğini belirten 75 yaşındaki Elife Tilki de, "5 kilo sütüm oluyor. Çamurda çaylakta indiremiyorum. Kimsem yok. Dere tepeden gidemiyorum." dedi.

İlkokul öğrencisi olan ve taşımalı sistemle okula gidip gelen Sefa Tilki de yollarının bozuk olmasından şikayet ederek, "Servis bizi aşağıda indiriyor. Yollarımız bozuk, düşüyoruz. Yağmurda çamurda ıslanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yine taşımalı sistemle Ortaokula giden Emine Yılmaz da Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu'dan yollarının bir an önce yapılmasını isteyip, "Yollarımız bozuk olduğu için servisler mahallemize çıkmıyor. Servisten iniyoruz. Yollar çamur olduğu için zorlanıyoruz, ayaklarımız kayıyor, üstümüz çamur oluyor, ıslanıyoruz." diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2013 Cumartesi 18:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?