17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Küçük Enes'in bitmeyen çilesi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğduğu günden beri yaşadığı kaşıntı yüzünden çile çeken 4 yaşındaki Enes'in ailesi, ayda 2 bin TL mama masrafı yaptıkları çocukları için yardım bekliyor.

İlçeye bağlı Karakütük köyünde ikamet eden Mahir ve Leyla Balta çiftinin oğlu 4 yaşındaki Enes, kaşıntıdan dolayı vücudunda oluşan kızarıklıklardan yıllardır kurtulamıyor. Oğlu Enes'in doğduğundan beri kaşındığını söyleyen Anne Leyla Balta, "Oğlumun her yerinde nedenini bilmediğimiz ve doktorlarında hala teşhis koyamadığı bir kaşıntı var. Gitmedik doktor bırakmadık ama hala çaresi bulunamadı" dedi.

Doktorlar tarafından çocuğun yemek yemesinin yasakladığını söyleyen baba Mahir Balta ise, oğluna yemek veremedikleri için özel bir mama ile beslediklerini belirtti. Oğluna verdikleri özel mamanın bir kutusunun 90 TL olduğunu söyleyen Balta "Oğlum bir ayda 21 kutu mama tüketiyor. Oğlumun aylık mama masrafı 2 bin TL'yi buluyor. Maddi durumumuz masrafları karşılayacak kadar iyi değil" dedi.

Oğlunda ayrıca astım hastalığı da olduğunu ifade eden baba Mahir Balta, "Oğlum sabaha kadar kaşınıyor. Neye alerjisi olduğu bulunamıyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, şaşırdık kaldık. Oğlumun kaşıdığı yerler kanıyor. Çaresiziz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 15:53:19
Güncelleme :22 Haziran 2009 Pazartesi 16:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?